Societat

El Celler de Can Roca manté el segon lloc al rànquing mundial

El restaurant de Copenhaguen continua en el número 1 de la llista de ‘Restaurant Magazine' per tercer any consecutiu

Carme Ruscalleda figura en el lloc 65, Andoni Luis Aduriz, del Mugaritz, és tercer, i Arzak, vuitè

Els darrers quatre anys han estat entre els cinc millors del món

Ferran Adrià assegura que figurar entre els deu primers de la llista 50 Best Restaurants in the World que atorga la revista britànica Restaurant Magazine et canvia la vida. Deu saber-ho del cert perquè ha estat cinc vegades en el número 1 i fa dos anys, quan va decidir tancar El Bulli, era el número 2, que l'any passat va cedir a El Celler de Can Roca. Ahir, a l'ajuntament de Londres, es va fer oficial que el restaurant de Girona dels germans Joan, Josep i Jordi Roca continua en l'elit i es consolida en el número 2 d'aquest rànquing mundial. Noma, el restaurant del xef René Redzepi, continua en el número 1 de la llista per tercer any consecutiu.

Hi va haver hermetisme. Moltes travesses donaven possibilitats al Celler de pujar al graó més alt de la llista, i per les xarxes socials es donava per fet. No és el cas de Joan, Josep i Jordi Roca. Els feia il·lusió, però estaven més convençuts que els tocaria esperar que no que el reconeixement com a número 1 els arribaria ahir. Ja va passar una cosa semblant amb la tercera estrella Michelin. Molts xefs de nivell mundial asseguraven que per ells El Celler és el número 1 digui el que digui la llista. La manera com la sala va celebrar el seu número 2 ho demostra. Joan i Josep Roca, acompanyats per Anna Payet, es van mostrar emocionats i agraïts pel reconeixement i van saludar des de les seves cadires. S'estava anunciant que arribaran al lloc més alt.

També va ser emocionant el premi al Noma. El van fer recollir a un rentaplats que l'any passat no va poder accedir a la gala. Abans s'havien anunciat els deu primers llocs de la llista, on no figura cap restaurant francès. L'Atelier de Joël Robuchon, en el dotzè lloc, és el primer. Eleven, de Nova York, és el desè, i el Dinner de Blumenthal, de Londres, el novè. En el vuitè lloc continua Juan Mari Arzak, de Sant Sebastià, i els EUA guanyen presència amb el setè lloc d'Alinea, del xef Grant Achatz, de Chicago, i el sisè de Per Se, de Nova York. En el cinquè lloc hi ha l'Osteria Francescana, de Massimo Bottura, el cuiner de Mòdena (Itàlia); en el quart lloc, el D.O.M. de São Paulo, del cuiner Alex Atala, i Andoni Luis Aduriz manté el Mugaritz en el tercer lloc. La cuinera catalana Carme Ruscalleda ha pujat al lloc 65 amb el Sant Pau, de Sant Pol, i a escala estatal hi ha hagut reconeixement per a l'Asador Etxebarri, de Víctor Arguinzoniz, d'Atxondo (Biscaia), que puja al lloc 31, i el 40è lloc de Quique Dacosta, de Dénia. Martín Berasategui, que l'any passat va criticar la llista, passa al lloc 67 i Pedro Subijana desapareix de la llista de Restaurant Magazine.

JOAN I JOSEP ROCA

“És increïble veure com ens ha votat tantíssima gent”

Josep Roca va escriure al Twitter: “Abraçada molt forta al nostre equip. Sou fonamentals; sense la vostra implicació, rigor, paciència i generositat en l'esforç, no seria possible.” Estaven emocionats.

Com se senten?
Contents i molt agraïts a la
moltíssima gent que ens ha
votat. És un luxe per a nosaltres aquest reconeixement internacional a la nostra feina, que és també un reconeixement per
a Girona i la Costa Brava.
Els seus companys els han aplaudit com si fossin el número 1.
Ha estat molt maco per la mostra d'afecte, de complicitat i de reconeixement, professional i emocional. Estem molt agraïts. Ara toca disfrutar i, demà, continuar treballant.
L'objectiu és el número 1?
L'objectiu és continuar treballant com fa tres i quatre anys, com hem fet sempre. Pensem que és un premi a la feina, a la creativitat i a una determinada manera de fer.
S'ho esperaven?
Ho hem viscut amb expectació, nervis, tensió i il·lusió. Són quatre anys entre els cinc primers del món; estem encantats de la vida.
I veure el reconeixement de gent que ha estat la nostra inspiració emociona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.