Societat

Societat

Arbúcies comissarà els gossos de la Joia del Montseny

L'Ajuntament va fer un cens dels animals que una veïna acumula en una finca en condicions insalubres

L'Ajuntament d'Arbúcies va iniciar ahir els tràmits per poder comissar els 52 gossos que acumula una veïna, Carme Casals, en una finca de la urbanització la Joia del Montseny, a causa de les condicions d'insalubritat i les molèsties que ocasionen.

Ahir al matí, veterinaris del municipi, en coordinació amb la Generalitat, els Agents Rurals i la policia local, van anar a la finca per aixecar acta i poder fitxar tots els animals. Segons el recompte, hi ha 52 gossos, i es van recollir dades sobre l'estat dels animals, edat, sexe i altres variables. De cabres ja no n'hi havia, segons va explicar ahir el regidor de Medi Ambient, Jaume Salmerón. El segon pas és obrir un expedient, perquè l'activitat que hi ha és il·legal, i després comissar els animals.

Salmerón va explicar que a l'hora d'actuar segueixen un full de ruta marcat per la Generalitat, amb la intenció de fer complir la llei en matèria de protecció animal i de salut pública, a més de la normativa de tinença de gossos perillosos, ja que algun animal s'ha encarat amb algun veí que passejava. L'Ajuntament també demanarà als amos de la finca que deixin el terreny en condicions. Paral·lelament a l'expedient, l'Ajuntament buscarà un lloc temporal on tenir els animals per després donar-los en adopció.

LA FRASE

Actuem per protegir els animals, però també per la qualitat de vida del veïnat
Jaume Salmerón
regidor de Medi ambient

LA XIFRA

52
gossos hi havia a la finca en el cens que es va fer ahir, però n'hi havia arribat a haver 140, a més de cabres i gallines.

La mestressa, desnonada

El problema en aquesta finca ja que fa vuit anys que dura. Casals hi havia arribat a tenir un cavall i cabres, i fins a 140 gossos, segons fonts municipals. A la finca hi viu, en una caravana, un veí de Breda que es cuida dels animals, Jaume Sala. Des de l'Ajuntament es creu que des de fa poc també hi viu Casals, ja que a principis d'abril va ser desnonada del pis on vivia, a causa dels problemes que havia ocasionat, ja que hi tenia més de vint gats i una quinzena de gossos. Sala no va posar cap entrebanc a les tasques dels veterinaris, i es va mostrar col·laborador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.