Societat

Estudiants de la UdG bloquen l'entrada al rectorat en protesta per les tisorades

La voluntat dels universitaris és mantenir la tancada indefinidament, fins que la rectora es planti contra les retallades del govern

Les protestes per les mesures d'ajustament continuen a l'ensenyament superior després de la jornada de vaga del conjunt de la comunitat educativa

Una trentena d'estudiants han passat la nit a la seu del rectorat de la UdG i n'han barrat l'entrada des de primera hora del matí. Amb l'acció, que impedeix l'entrada del personal, els universitaris busquen adquirir una posició de força per exigir a la rectora, Anna Maria Geli, que es planti contra les tisorades del govern en el sector de l'ensenyament superior.

Els estudiants que protesten asseguren que mantindran la tancada de manera indefinida, fins que la UdG no s'avingui a declarar-se insubmisa a les retallades, congeli de taxes i aturi els acomiadaments de personal, entre d'altres demandes. Per la seva banda, la intenció dels representants de la UdG és negociar amb els joves per tal que obrin les portes del rectorat.

A la UdG, la vaga convocada a tots els nivells de l'ensenyament va tenir un seguiment nombrós. Els estudiants van tancar diverses facultats i els piquets informatius van recórrer les aules, tant del campus del Barri Vell com del de Montilivi, per reclamar als qui estaven a classe que secundessin la vaga i se sumessin a la protesta.

Després de la concentració del migdia va ser quan diversos universitaris van ocupar la seu del rectorat com a mesura de pressió per reclamar a Geli que es negui a aplicar les mesures d'ajustament del govern a la Universitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.