Societat

Desestimada la petició del pare de les nenes endutes il·legalment als EUA per evitar que les seves filles surtin del país

Quico Iborra va denunciar aquest dimarts que les menors havien estat “segrestades”

L'Audiència de Tarragona va atorgar-ne custòdia a la mare el passat novembre i la va autoritzar a traslladar-les a fora de l'Estat

La mare que es va endur les seves filles il·legalment als Estats Units té ara tot el dret legal de fer-ho. Les nenes ja estan de nou al seu càrrec després que la justícia li atorgués la custòdia i l'autoritzés a traslladar les menors fora de l'Estat. El seu pare, però, assegura que el retorn de les menors es va produir de manera precipitada i per la força quan aquest dimarts les van fer pujar a dalt d'un cotxe a la sortida de l'escola.

El jutjat Valls ha desestimat aquest dimarts l'escrit que el pare ha presentat aquest matí en què demanava una ordre per evitar que les seves filles poguessin sortir del país, segons ha informat aquest dimecres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La jutge que ha portat aquest polèmic cas de custòdia ha considerat que la petició contradiu la sentència de l'Audiència de Tarragona, que donava la guarda i custòdia a la mare i l'autoritzava a traslladar les menors al seu país de residència, els EUA.

Per la seva banda, Quico Iborra, el pare de les dues menors que el passat 17 d'abril es van negar a anar-se'n amb la seva mare, com ordenava una sentència judicial, va denunciar ahir en un alarmant comunicat que havien “segrestat” les dues nenes. Segons el seu relat, les dues menors van ser obligades a pujar a un cotxe blanc de pressa i corrents a la sortida de l'escola, davant de professors i alumnes.

Retorn ajornat

Iborra va denunciar el 2010 la seva dona per endur-se il·legalment les nenes als Estats Units, i un jutjat de Texas la va obligar a retornar-les al seu pare. El 30 de juliol d'aquell any el jutjat de Valls va acordar atorgar la guarda i custòdia de les dues filles del matrimoni al pare, però la mare va recórrer aquesta decisió davant l'Audiència Provincial de Tarragona, que el 25 de novembre del 2011 va estimar el recurs d'aquesta, deixant sense efecte la resolució del jutjat de Valls. Aquesta sentència va tornar la guarda i custòdia a la mare, compartint la pàtria i potestat amb el pare i fixant el règim de visites per al pare de les menors.

La titular del jutjat d'instrucció número 1 de Valls no va executar el passat 17 d'abril la sentència que obligava a lliurar a la mare les dues menors, però aquestes es van negar a tornar amb ella i es van viure greus moments de tensió. La magistrada va considerar que no es podia fer el retorn en aquelles condicions i va posposar-lo a una nova data sense concretar. Des d'aleshores i fins aquest dimarts, les dues nenes, de 12 i 14 anys, han estat convivint amb el seu pare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.