Societat

Vallès Oriental

Aposta municipal per la inserció

Quinze municipis del Baix Montseny aportaran 57.000 euros per garantir fins a final d'any la fundació que dóna feina a persones discapacitades

La plantilla de la Fundació Acció Baix Montseny es reuneix cada matí a les instal·lacions de Sant Celoni per anar a treballar. Són 43 persones, de les quals 31 pateixen alguna discapacitat. Des de fa temps que noten la davallada d'encàrrecs per part dels ajuntaments i les empreses que els contractaven. Les retallades en els pressupostos municipals han obligat a prescindir de tasques de jardineria, neteja, pintura o missatgeria que els feien des del centre especial de treball de la fundació. El seu gerent, Xavier Jané, explica que no només ha baixat la feina, sinó que cobren menys per fer-la. Això els ha obligat des de finals de l'any passat a aplicar un pla d'estalvi per reduir despeses i acomiadar tres persones. Tot i això no han evitat reduir les pèrdues que es generen des del febrer i que han obligat a prendre mesures d'urgència per part del patronat que formen quinze ajuntaments de la zona, el Consell Comarcal i la Creu Roja. El seu president i alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño (PSC), explica que per evitar el tancament de l'entitat es va acordar fer una aportació de 57.000 euros, repartits en funció de la població de cada municipi. “Tots volem que es mantingui perquè s'està fent una gran feina per afavorir la inserció social i laboral d'aquest col·lectiu.” El compromís dels municipis va més enllà i miraran d'incrementar els contractes a la fundació. L'aportació dels municipis garanteix la viabilitat econòmica fins a final d'any sempre que no es retallin les subvencions que fins ara atorgava la Generalitat. A més del centre de treball, la fundació té un servei d'autonomia a la pròpia llar que ofereix acompanyament en tasques domèstiques a tres persones, a més d'un pis tutelat on viuen dues persones. La Fundació Acció Baix Montseny es va crear el setembre del 1998 i des d'aleshores manté l'activitat per afavorir la millora de la qualitat de vida, la igualtat d'oportunitats i la inserció laboral i social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.