Societat

lleure

El Carrusel de Palafrugell celebra la cinquantena edició amb molta força

Milers de persones assisteixen a l'últim acte de les Festes de Primavera d'aquest any

Hi han participat 32 colles, entre comparses i carrosses

Milers de persones es van aplegar ahir per veure desfilar les diverses carrosses i comparses del Carrusel Costa Brava, que posa el punt i final a les Festes de Primavera de Palafrugell. Ahir, però, no era una edició més, sinó que se'n celebra la número cinquanta. Fet que no va passar desapercebut en alguna colla local, com ara la colla Confetti: els seus membres, disfressats de barrufets, portaven el número cinquanta escrit a la cara.

Tot i la intensa calor que feia a Palafrugell a primera hora de la tarda, els seguidors d'aquest carnaval de primavera no es van voler perdre la festa. La rua la van obrir les carrosses d'animació, en què es van poder veure els barrufets locals, les cheerleaders de Palamós –precedides per unes Harleys Davidson–, dimonis i uns curiosos mossos d'Esquadra.

Unes excel·lents disfresses de rates que feien les corografies amb unes grans rodes obrien la part de les comparses. En aquest apartat es van poder veure espantaocells, dansaires de Bollywood, cabres amb el seu pastor i escorpins. També una colla que anaven disfressades de Coca-Cola, amb la llimona per barret. Una de les comparses més aclamades va ser la de la colla Ballaruca, que amb el nom de Guai-em-si-ei, anaven disfressats de components dels Village People. Les coreografies –no podia ser d'una altra manera– eren a partir de músiques d'aquest grup, com ara Go West, Can't Stop The Music, Macho Men i la popular YMCA.

Pel que fa a les carrosses ja conegudes, hi van participar colles de la Bisbal d'Empordà, Tossa de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Castell d'Aro, Ripoll i la colla Els Marxosos de Santa Pau, la carrossa dels quals era un majestuós temple maia.

Després del Carrusel, les carrosses van quedar plantades durant tota la nit, mentre es lliuraven els premis i començaven els concerts i DJ.

LES XIFRES

50
edicions
han celebrat ja les Festes de Primavera de Palafrugell, que tenen el Carrusel com a acte central.
10
comparses
van participar ahir en el Carrusel Costa Brava. N'hi havia de Palafrugell, Palamós, Mont-ras i Olot.
17
carrosses,
set de les quals mai vistes i 10 més de ja conegudes, van desfilar-hi, a més de 5 carrosses d'animació.

La colla E.K. Sí, la gran guanyadora

La carrossa Karnavaleski, de la colla E.K. Sí de Palafrugell, va guanyar el primer premi del Carrusel i el guardó Carnaval de Carnavals, és a dir, va ser considerada la millor carrossa mai vista i també la millor del conjunt de carrosses. Era un homenatge al carnaval amb una carrossa amb grans màscares. Hi va haver altres carrosses molt ben valorades, com ara la de la colla Júniors, que representava policies americans, i la de la colla Garnatxa, guanyadors de l'any passat, amb la carrossa Costa Garnatxa, un gran creuer amb uns turistes vestits amb les clàssiques camises de flors i collarets hawaians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BANYOLES

Impulsen un manifest perquè el Monestir de Sant Esteve passi a ser de la ciutat

BANYOLES
sanitat

L’OMS declara el mpox emergència internacional de salut pública

barcelona
meteorologia

Protecció Civil manté l’alerta per pluges, que poden ser localment intenses

Barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

El dia més plujós des del temporal Glòria

CASSÀ DE LA SELVA

Més de 150 visualitzacions en els continguts de la nova app “Platges i litoral”

palafrugell
successos

Detingut a Lleida per l’estafa de l’estampeta

Lleida
medi ambient

La tempesta tropical Ernesto provoca fortes pluges a Puerto Rico

barcelona
política

Eduard Rivas s’acomiada de l’alcaldia d’Esparreguera

Esparreguera
PALAMÓS / CASSÀ DE LA SELVA

Naturalistes de Girona presenta al·legacions a diversos projectes de la demarcació

CASSÀ DE LA SELVA / PALAMÓS