Societat

La Generalitat autoritza l'exhumació de José Celda

El membre d'Izquierda Republicana va ser afusellat al cementeri de Paterna

La Conselleria de Sanitat ha autoritzat l'exhumació i trasllat de les restes de José Celda, membre d'Izquierda Republicana, afusellat en 1940 al cementiri de Paterna, a Massalfassar, on la seua filla vol depositar-los junt amb els de sa mare. Segons ha informat en un Comunicat el grup Per a la Recuperació de la Memòria Històrica (GPRMH), l'autoritat competent “desbloqueja el contenciós i deixa expedit el camí perquè Celda puga eixir de la fossa on està soterrat”.

El document suposa el vistiplau perquè l'alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, autoritze el projecte d'intervenció arqueològica i que puga posar-se en marxa aquesta mateixa setmana. “És un acte per a tancar per fi el seu dol i una antiga ferida produïda amb l'assassinat legal de son pare, al qual va seguir l'empresonament per tres anys de sa mare i múltiples penalitats”, ha explicat el portaveu del grup, Matías Alonso, que ha recordat el pelegrinatge de l'expedient per totes les conselleries fins a arribar a la de Sanitat.

Alonso ha instat Agustí a actuar amb urgència, ja que a la fi d'any expira el termini de la subvenció atorgada per a un cas que ha qualificat d'“emblemàtic per a tot el País Valencià”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.