Gastronomia
La Cuina del Vent promou la cirera en la gastronomia
Els cuiners van oferir ahir una mostra de tastets de delicadeses amb la fruita de Llers i Terrades
Aperitius frescos i liquats de cirera, salses de peix amb cirera, romescos de cirera, o un foie gras mi-cuit amb cirera. Aquestes són algunes de les delicadeses que es poden elaborar a partir de les produccions de cirera de l'Alt Empordà i que els xefs de la Cuina del Vent van promocionar ahir a Terrades. Al santuari de la Salut, a mig camí entre Llers i Terrades, on es concentra aquesta producció, el col·lectiu de restauradors de l'Empordà va oferir uns tastets que desmenteixen la percepció més habitual, segons la qual l'àmbit de la cirera a la cuina es limitaria a les postres. “Es poden fer moltes coses amb cireres, des d'un pollastre farcit fins a uns escamarlans”, explicava ahir Salvador Jordà, president de la Cuina de la Vent. Segons el restaurador, l'objectiu de la implicació de la Cuina del Vent amb els productors de Llers i Terrades és aconseguir per a la cirera la marca de qualitat Producte de l'Empordà, com a primer pas per apuntar després a la Denominació d'Origen Empordà. En l'acte d'ahir també hi van participar, com a convidats i partícips d'un agermanament, representants de les Toques Blanques, un col·lectiu de restauradors del Rosselló que d'ençà uns 20 anys desenvolupa una actuació similar amb la cirera de Ceret.