Afegeixen rutes complementàries per mostrar elements que queden ocults en la via verda de Ripoll a Sant Feliu

El cost del projecte és de 900.000 euros i inclou un centenar de panells informatius

El Consorci de les Vies Verdes de la Diputació de Girona, el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya i l'Obra Social de «la Caixa» van presentar ahir a Santa Cristina d'Aro el projecte El secret de les Vies Verdes de Girona. Amb la col·laboració dels 23 municipis que dibuixen la ruta entre Ripoll i Sant Feliu de Guíxols, s'han creat uns petits itineraris temàtics que permeten conèixer a fons els recursos naturals i culturals propers a les vies verdes. Amb aquest objectiu s'han instal·lat vint plafons interpretatius, trenta-quatre tòtems informatius i seixanta-vuit senyals direccionals repartits en els tres trams de via verda compresos entre Ripoll i Sant Feliu i l'enllaç de la Vall de Bianya. També s'ha editat una col·lecció de quatre àlbums i postals per ser pintats, destinats a un públic jove, i tres guies noves de ruta.

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va afirmar que el projecte potencia el turisme «identitari i sostenible», que busca la desestacionalització, lluny de «la sobredosi del turisme de temporada».

k

Vegeu el mapa de la ruta a www.elpunt.cat

Un campió de BTT fa deGuia a l'Escala a les rutes en bicicleta

J.P

El campió de Catalunya de la modalitat marató de bicicleta de tot terreny i un dels corredors d'elit, Marc Trayter, farà de guia de les rutes en bicicleta que l'Ajuntament de l'Escala ofereix aquest estiu. Les sortides es faran cada dia, de dilluns a dissabte, i se sortirà, cap a les deu del matí, de l'oficina de turisme que hi ha a l'entrada de la població. S'ofereixen tres recorreguts: la ruta dels arrossars, de 16 quilòmetres i gairebé sense desnivell i una durada d'aproximadament una hora i mitja; la de les fonts, de 20 quilòmetres, amb uns 200 metres de desnivell i una durada de 2,5 hores; i la dels aiguamolls, de 40 quilòmetres i d'una durada de més de tres hores.

E-ruta a Hostalric

ò.p

La fortalesa d'Hostalric va ser ahir l'escenari ahir de la presentació de les e-rutes del Territori Museu de l'Aigua. Les e-rutes són un conjunt d'itineraris autoguiats i interpretats a partir de la narració d'un personatge. Es tracta d'uns itineraris que es presenten georeferenciats, de manera que es poden seguir mitjançant una PDA que disposi de GPS i del programa MSCAPE. Tant aquest programa com la mateixa e-ruta es poden baixar i instal·lar de franc des de la plana web www.laselvaturisme.cat. Per a les persones que no disposin de PDA, l'Ajuntament d'Hostalric ha posat en funcionament un servei de lloguer de PDA a l'oficina de turisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La cura regenerativa del sòl funciona

L’empatia estova la raó freda

Arbúcies
L’Estartit

Queixes veïnals pel sistema de recollida de deixalles urbanes

L’Estartit

L’alcalde de Girona reclama a l’Estat “la necessitat” que Adif millori les inversions

girona

Veïns d’un bloc de Sants insten l’ajuntament a comprar l’edifici pel rebuig de la propietat a renovar-los els lloguers

Barcelona

22 afectats per salmonel·losi en un local de restauració de Barcelona per menjar truita de patates

Barcelona
societat

Quatre ferits, un d’ells crític, en caure 50 metres per l’esfondrament d’un mirador en construcció a la Vall de Boí

La Vall de Boí

Un nou centre de recerca per canviar els paradigmes de la salut mental

Sant Boi de Llobregat
Comunicació

Mor als 43 anys la periodista de la Cadena SER, Elsa Llorente