Societat

societat

Absolen l'alcalde de Castellfollit de falsificar documents

Demanaven dos anys d'inhabilitació per a ell i la secretària

Els ajuts del PUOSC es van demanar correctament

L'alcalde de Castellfollit de la Roca, Moisès Corominas (CiU), i la secretària municipal, Anna Maria Serra, han estat absolts per la titular del jutjat penal 2 de Girona del delicte de falsificació de document públic pel qual la fiscalia i l'acusació popular demanaven per a ells dos anys d'inhabilitació. El lletrat de l'alcalde i la secretària, Xavier Melero, ha explicat que la sentència deixa clar que tant els serveis jurídics de la Diputació com els de la delegació del govern a Girona van coincidir a assenyalar que va ser impecable la tramitació dels ajuts del Pla Únic d'Obres i Serveis per a la construcció del nou edifici consistorial en un terreny del veí Joan Gussinyer, que és qui va denunciar la presumpta falsedat. El veí mantenia que l'Ajuntament havia certificar que tenia disponibilitat en ferm dels terrenys per fer el nou edifici, quan encara no havia pagat l'expropiació forçosa. Segons Melero, quan el jurat d'expropiació havia dictat l'expropiació amb possibilitat de recurs, l'Ajuntament ja tenia plena disponibilitat d'ocupació dels terrenys.

Ara Melero estudia acusar l'altra part per denúncia falsa i manté que, si recorre contra la sentència a l'Audiència de Girona, demanarà la condemna amb costes.

LA XIFRA

2
anys
d'inhabilitació per exercir un càrrec públic és el que demanava l'acusació per a l'alcalde i la secretària.

“He participat en una guerra que no he declarat”

L'alcalde de Castellfollit de la Roca ha dit, en conèixer la sentència, que tenia un doble sentiment. Per un costat, estava molt content per l'absolució i perquè la justícia, amb paraules seves, havia actuat com havia d'actuar. Per l'altre, però, tenia la sensació d'haver participat en una guerra que ell no havia declarat. “I en una guerra, tothom hi surt perdent”, ha sentenciat. Moisès Coromina ha lamentat el cost que ha tingut tot aquest procés per als afectats i per a l'erari públic, sobretot en el context de la greu crisi econòmica. L'Ajuntament ha d'aplicar ara una sentència que l'obliga a enderrocar part de la nova Casa de la Vila perquè contravé la normativa urbanística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.