Societat

Fruits del treball ben variats i de qualitat

Els centres especials de treball ocupen a Catalunya un total de 12.800 persones discapacitades. A les comarques gironines, els centres especials de treball que hi ha són La Fageda de Santa Pau, la Fundació MAP, la Fundació Privada ALTEM, la Fundació Privada Els Joncs, L'Onyar-La Selva i el Taller Montilivi-Xirgu de la Fundació Privada Ramon Noguera de Girona.

El ventall d'activitats que duen a terme els treballadors de totes aquestes entitats és molt ampli, quant al tipus de producte que en resulta. Així, els treballadors de La Fageda es dediquen bàsicament a la fabricació de productes lactis, sobretot iogurts i gelats de qualitat. La Fundació MAP ofereix tot tipus de serveis per a les empreses i institucions de la comarca del Ripollès i té la concessió del servei de jardineria pública de diversos ajuntaments ripollesos. El centre especial de treball Onyar-La Selva centra la seva activitat en els muntatges elèctrics, els de rodes de bicicleta, els manipulats, la jardineria i el medi ambient, la gestió forestal (manteniment i restauració de boscos de Girona i de les comarques gironines), el manteniment d'edificis i instal·lacions, la neteja i la gestió de residus. El taller Montilivi-Xirgu es dedica a la neteja de cotxes i té una botiga. Alba Serveis té establiments oberts al públic, però sobretot es dedica a la producció de les famoses galetes El Rosal. ACUDAM fabrica productes tèxtils i plàstics i també productes de ferreteria, bricolatges, jardineria... La Fundació Privada Els Joncs es dedica a l'etiquetatge, els envasats i l'empaquetat. Finalment, ALTEM fa neteges d'oficines, comunitats de veïns, naus industrials, serveis forestals i de manipulats de papereria i acabats finals i serveis de bugaderia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.