Societat

Primers auxilis a Montserrat

L'infermer Jordi Blancafort va deixar la feina fa tretze anys per engegar un projecte propi

Va començar atenent els monjos de Montserrat i ara gestiona 30 persones que assisteixen els visitants

“Els infermers hemde ser valents i oferir el nostre producte a la societat”, afirma Blancafort

Quan fa tretze anys ningú ensumava la crisi que ens venia a sobre i la paraula emprenedor encara no formava part del vocabulari habitual, Jordi Blancafort ja va apostar per tirar endavant un projecte professional propi. L'any 1999 pocs infermers es plantejaven la possibilitat de treballar pel seu compte, al marge de les organitzacions sanitàries i sense dependre d'una nòmina. Però, amb només 27 anys, Blancafort va detectar un “nínxol de mercat” i s'hi va abocar. En aquella època, en Jordi treballava com a infermer a l'hospital Sant Josep de Manresa, on havia començat amb divuit anys fent de portalliteres.

Fora d'horari, en Jordi atenia una consulta privada al mateix hospital. “Posava injectables, feia cures i algun servei a domicili”, explica. Però arran d'aquesta activitat li va sorgir la possibilitat de prestar serveis d'infermeria a la comunitat dels monjos benedictins del monestir de Montserrat. “Necessitaven algú que portés la infermeria i, a partir d'aquí, vaig començar amb la idea de crear una empresa”, recorda. En Jordi va engegar el seu projecte en un moment de bonança econòmica en què un infermer no tenia problemes per trobar ofertes de feina com a assalariat. “No vaig fer-ho per necessitat, sinó perquè sempre m'ha agradat obrir-me a nous horitzons”, afirma. Va demanar una excedència a l'hospital i, finalment, un cop consolidat el projecte, va renunciar al lloc de treball.

El que va començar com una feina que l'obligava a pujar a Montserrat unes hores al dia per atendre els monjos, va anar derivant cap a una demanda de serveis més completa que el va obligar a contractar altres professionals. A banda d'atendre la comunitat monàstica, Blancafort es va acabar fent càrrec de l'atenció als visitants i al personal que treballa al santuari. “Oferim primers auxilis i assistència urgent. Atenem des d'una persona que té un infart mentre esperem que arribi l'ambulància fins
a un excursionista que es torça
un turmell”, explica en Jordi.

Blancafort Infermers disposa de tretze professionals fixos, però gestiona fins a trenta persones. Fora del consultori, els infermers es desplacen pels voltants del
santuari amb un vehicle elèctric, on transporten el material de
primers auxilis, que inclou bombona d'oxigen i desfibril·lador.

“Quan tens una empresa has d'estar pendent les 24 hores, però, alhora, pots ser independent a l'hora d'organitzar el servei i tens la satisfacció de donar feina a altres persones”, confessa en Jordi. Tot i la dedicació, en Jordi, que és casat i té dos fills, s'ha pogut organitzar el temps per combinar la feina amb la família. “És l'avantatge de tenir una oficina mòbil”, admet. “Els infermers hem de ser valents i oferir el nostre producte a la societat”, afirma Blancafort. Arran de la seva experiència a Montserrat, la congregació dels salesians també va contractar Blancafort Infermers per encarregar-se de la infermeria de la residència Mare de Déu de la Mercè de Barcelona, on viuen els germans d'edat avançada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.