Monogràfics

ARENYS DE MUNT (Maresme)

Fira de la Cirera d'en Roca

Entre dolç i àcid

Les cireres d'en Roca són un conreu típic de tot el terme d'Arenys de Munt, una varietat que va ser introduïda al municipi a finals del segle XIX des de l'Empordà per dos germans minaires que es deien Roca de cognom i que hi havien anat a treballar. Es caracteritza per ser tardana, de carn forta, vermella, de pell forta i gust intens, entre àcid i dolç.

Cada 24 de juny, la localitat les promociona amb una fira d'arrel tradicional. Allà s'exposa i s'ofereix una varietat de cirera pròpia i única del municipi, se celebra la tradicional trobada de puntaires a la plaça de l'Església, hi ha actuacions del grup de percussió i els geganters d'Arenys de Munt i, per als que tinguin més bufera, el cinquè concurs popular d'escopir pinyols.

Tot i que tradició i modernitat es donen la mà en aquesta fira, els organitzadors aposten per fer-la cada cop més professional. En aquest sentit, aquest any està previst engegar un pla d'autoprotecció per a la Fira de la Cirera d'en Roca.

També, des del 23 de juny fins al 22 de juliol, una desena d'establiments participaran a les Jornades Gastronòmiques de la Cirera d'en Roca.

24 de juny. Des de les 17 hores. Les parades s'instal·laran a la Riera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.