Societat

Silla es manifesta a favor del TOLA

El veïnat s'ha sumat als usuaris, familiars i professors per demanar el pagament del deute i no haver de tancar el centre

Ahir va tindre lloc pels carrers de Silla una multitudinària manifestació per reivindicar la dolenta situació que es viu al centre ocupacional TOLA. Baix els lemes “El Tola no es tanca” i “No podem més, treballem i no cobrem” els alumnes, els professors i una multitud de familiars i amics, van eixir al carrer per tal de donar a conèixer el deute que la Conselleria de Justícia i Benestar Social acumula amb el centre, un deute que ascendeix a més de 300.000 euros.

Són ja quasi sis mesos els que aquest Servei Social Especialitzat, el més antic del poble, està mantenint-se sense rebre cap tipus d'ingrés. Des del passat mes de gener els directius, professors i proveïdors no cobren, per la qual cosa el centre ocupacional continua en marxa gràcies a la dedicació i a la confiança en aquest projecte dels professionals que treballen en ell.

La manifestació va eixir a les set de la vesprada des de la mateixa porta del centre ocupacional i, encapçalada per la banda de música i pels mateixos usuaris amb desenes de pancartes, va fer un recorregut pels carrers centrals del poble fins arribar a la Plaça de l'Ajuntament. Allí va llegir-se un manifest compartit per diverses veus. La directora, Luz Gil Villanueva, va obrir el torn de paraula reivindicant la situació actual dels treballadors i el possible tancament del centre si les condicions no canvien. També varen parlar i donar suport alumnes i familiars, el professor de l'Institut Sanchis Guarner, Paco López, el director de l'Institut Enric Valor, Joan Domènech, el cronista de Silla, Josep Antich, i el President de Fevecta (unió de cooperatives per l'educació), Vicent Comes. Per tal de posar un punt i final una mica alegre, el cor de l'Institut Sanchis Guarner va cantar tres cançons amb optimisme, i també amb reivindicació, dedicades als usuaris del TOLA i a tots aquells que el porten endavant cada dia, tot i sense cobrar un sol euro des de fa sis mesos.

La concentració que ahir va tindre lloc a Silla és un gran pas per tal de fer-se escoltar, encara que els protagonistes no són els que tenen l'última paraula. Tal i com les seues veus ens criden “si el TOLA tanca, perdrem una important institució del poble, perdrem trenta tres anys d'història, d'esforç, de qualitat en l'atenció, de civisme i de defensa per la justícia social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
amèrica del sud

El Suprem del Brasil ordena suspendre la xarxa social X en el país

barcelona
SERVEIS

Tona invertirà més d’un milió d’euros en renovar la xarxa d’aigua potable

TOna
SOCIETAT

Agramunt inaugura una escultura dedicada al torró, el dolç que l’identifica

Agramunt
SERVEIS

Les millores en el servei de bus urbà de La Roca s’aplicaran al setembre

La Roca del Vallès

Sant Fèlix amb regust agredolç

Vilafranca
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Cal fer més excavacions per donar llum verd al Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
SERVEIS

Manresa comença al setembre la segona fase del canvi de model de residus

Manresa

Els veïns del bloc de la Creueta denuncien que una empresa de desocupacions els pressiona perquè marxin

GIRONA
SOCIETAT

Inversió de 6,5 milions per millorar els entorns escolars de Sabadell

sabadell