Un nord-americà, disposat a invertir més de 40 milions
Un mecenes de Seattle diu a Girona que té capacitat per donar suport a projectes que descobreix a l'Impulsa
P.T. Houston s'interessa per la iniciativa que nens cecs puguin jugar a futbol
El Fòrum Impulsa dóna oportunitats als emprenedors i possibilitats als inversors. L'edició del 2012 també serà la d'un mecenes nord-americà. L'inversor P.T. Houston, de Seattle, va sostenir ahir que està disposat a gastar més de 40 milions d'euros (50 milions de dòlars) per donar suport a iniciatives que ha conegut a Girona. “Està disposat a invertir un màxim de 40 milions d'euros en projectes de l'Impulsa?”, se li va preguntar. “No, aquesta no és la quantitat màxima”, va afirmar ahir Houston sense desvergonyiment.
El Fòrum Impulsa i el mateix empresari van donar totes les facilitats del món que es conegués la voluntat de Houston. Amb l'ajut d'una intèrpret, ell mateix va explicar que treballa amb governs i empresaris –va parlar del nou govern de Líbia i de contactes amb famílies reals– i que el fòrum de Girona és un aparador d'idees.
A l'hora de dinar, a P.T. Houston se'l va veure reunit amb participants del fòrum. A la tarda, en la roda de premsa en què va deixar clara la seva voluntat (i capacitat) econòmica, el nord-americà va referir-se als dos projectes que havia conegut gràcies a la primera visita a Girona i que li havien suscitat interès. Un hauria de permetre que els nens cecs poguessin jugar a futbol gràcies a una roba esportiva, que inclouria uns sensors. L'altre projecte seria l'ajut a una companyia que vol organitzar esdeveniments internacionals.
Lagares: “És anecdòtic”
L'anunci que algú, per mitjà d'una fundació i altres inversors, es pugui gastar més de 40 milions d'euros va generar debat a l'Auditori. Però Josep Lagares, director general de Metalquimia i president del comitè organitzador de l'Impulsa, va dir que no cal treure les coses de lloc: “És un element més; aquí hi ha més de 600 empresaris catalans i espanyols que estarien disposats a invertir entre 10.000 i 20.000 dòlars per engegar una empresa i podrien transformar el món.” “Si, a més, hi ha algú que duu molts cèntims, és fantàstic, però no ens fixem en això, és anecdòtic; fixem-nos en els més de 600 empresaris que estarien disposats a invertir”, va sostenir.