Societat

La UJI tracta el retorn dels immigrants al seu lloc d'origen

S'abordarà l'exclusió social al retorn, la influència que té l'aculturació, els prejudicis i com es poden treballar els aspectes psicològics de la recuperació de la identitat cultural

La Universitat Jaume I realitza els dies 3, 4 i 5 de juliol del 2012 al Campus del Riu Sec el curs “Impacte psicosocial en el retorn de la immigració: la tornada a casa?” dins del programa de Cursos d'Estiu 2012. L'acte d'inauguració del curs ha tingut lloc el dimarts 3 de juliol del 2012 a les 10 hores a l'aula HD0113AL de la Facultat de Ciències de la Salut a càrrec de la vicerectora de Cooperació i Relacions Internacionals, Inmaculada Fortanet.

L'objectiu del curs és donar a conèixer els aspectes psicosocials que envolten el retorn al lloc d'origen de la població immigrant. Es treballarà el procés migratori i les expectatives de les persones immigrants, la integració i l'adaptació al lloc d'arribada. S'abordarà l'exclusió social al retorn, la influència que té l'aculturació, els prejudicis i com es poden treballar els aspectes psicològics de la recuperació de la identitat cultural en diferents situacions que poden provocar les migracions.

El curs, dirigit pels professors José Manuel Gil Beltrán i Raquel Flores Buils del Departament de Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia, està dirigit a l'alumnat, treballadors i treballadores socials, professionals de la psicologia, personal de l'educació, psicopedagogs i psicopedagogues, i totes les persones interessades en la temàtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.