Societat

Fabra i Fernández Díaz defensen la gestió dels incendis

El president valencià atribueix la magnitud dels focs a les condicions metereològiques i nega manca de pressupost

El ministre d'Interior lloa la coordinació

La Generalitat valenciana i el govern espanyol han coincidit aquest dimarts a defensar la gestió dels incendis que han cremat unes 50.000 hectàrees a l'interior valencià. En compareixença conjunta, el president Alberto Fabra ha parlat de “difícil prova” de la natura superada “amb serenitat, responsabilitat i seny” i ha atribuït a les condicions meteorològiques, el vent i les altes temperatures afegides a un hivern sec, la superfície cremada.

També ha negat que hi haja manca de pressupost i ha assegurat que fins i tot l'assignació per prevenció i extinció d'incendis ha estat enguany 1 milió d'euros superior a 2011, amb vora 100 milions destinats. El president ha afegit que el desplegament de mitjans aeris ha estat el més gran en la història dels incendis al territori.

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha qualificat d'“esplèndida” la coordinació d'efectius i ha destacat la rapidesa amb què la Unitat Militar d'Emergències ha arribat a la zona. Fernández Díaz ha assenyalat que gràcies a aquestes intervencions la situació no ha estat pitjor i no hi ha més superfície cremada.

Ajudes als afectats

D'altra banda, Fabra i Fernández Díaz han anunciat que divendres el ple del Consell i la reunió de l'executiu espanyol aprovaran un nivell d'ajudes per als afectats. Es formarà una comissió interdepartamental entre el govern espanyol, diputacions i Generalitat valenciana per valorar les peticions d'ajuda que es tramitaran a través dels ajuntaments dels 22 municipis afectats pels focs. Hi haurà dos punts d'informació a la demarcació de València i un a Castelló, segons han anunciat.

Alberto Fabra ha dit sobre l'assumpte que una volta estabilitzats els focs “cal traslladar un missatge de tranquil·litat” i que “les administracions estem per ajudar”. Fabra ha afegit que es treballa per “recuperar la normalitat” a la zona.

El cap de l'executiu valencià ha agraït l'esforç del nombre d'efectius desplaçats a la zona i ha anunciat que seran condecorats amb l'Alta Distinció de la Generalitat valenciana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.