Societat

La Unió assegura que la neteja del bosc cremat hauria costat menys de 4 milions d'euros

Un estudi de l'organització agrària conclou que 375 pastors i 3,75 milions d'euros haurien minimitzat els danys causats pels incendis

L'organització valenciana d'agricultors i ramaders La Unió de Llauradors ha quantificat en menys de 4 milions d'euros els diners que s'haurien d'haver invertir en la ramaderia extensiva per a la neteja dels boscos i haver evitat que els incendis declarats la passada setmana hagen resultat tan devastadors.

Un estudi elaborat per aquesta organització conclou que amb un total de 375 pastors i una quantitat de 3,75 milions d'euros, les vora 50.000 hectàrees que han resultat afectades pels incendis “hagueren estat netes aquest any i s'haurien minimitzat els danys i el drama causat”.

Si s'estén la mateixa proposta a la superfície total d'hectàrees forestals del País Valencià, més de 1,2 milions, es necessitarien uns 9.000 pastors i una quantitat de 91 milions d'euros anuals.

La Unió de considera aquesta xifra “bastant ridícula” si es té en compte la catàstrofe que suposa per als pobles perdre una important massa forestal, per la pèrdua d'ingressos (agraris, forestals, turístics) i el valor paisatgístic i fins i tot sentimental.

“És molt més efectiu destinar més recursos a potenciar la ramaderia en zones boscoses o l'agricultura que invertir posteriorment en molts mitjos per a apagar el foc”, ha recalcat l'organització agrària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.