Societat

Risc d'exclusió social a Paterna a causa de les retallades municipals

Es demana la implantació de mesures d'urgència i menjadors socials

Les polítiques socials de l'ajuntament de Paterna van a la baixa, ja que des de 2010 el retall que patixen és del 15% i sembla que no va a millorar, perquè cada vegada són més les famílies que estan en risc d'exclusió social a Paterna i sense cap tipus d'ajuda municipal. Amb la qual cosa resulta previsible un increment de persones sense recursos mentre l'ajuntament mira cap a un altre cantó.

La regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, afirma que “no sols s'ha retallat dràsticament la partida pressupostària destinada a serveis socials. A més a més, el Pla Local d'Inclusió Social (PLIS), anunciat a bombo i platerets fins a la sacietat, encara no s'ha posat en marxa ni sembla que vaja a posar-se”.

La coalició que representa la regidora econacionalista proposa com a mesura d'urgència, fer menjadors socials, com en altres ciutats, on la gent que no té per a menjar, que cada vegada és més a Paterna, puga fer-ho. Però l'excusa que dóna la regidora Sara Àlvaro és que es farien cues molt llargues.

A Paterna actualment hi ha 2.000 famílies que reben ajudes del Banc d'Aliments, segons dades de l'àrea de Benestar Social, “xifra que si la repercutim sobre la població del municipi pot significar que al voltant d'unes 6.000 persones no tenen per a menjar. I a això cal afegir que mentre l'atur en juny ha baixat en l'Estat espanyol i en el territori valencià, a Paterna ha pujat. És una dada que cal tindre en compte perquè moltes famílies paterneres estan ja fregant el límit de la pobresa extrema, mentre des de l'equip de govern municipal no hi ha cap tipus de reacció.

Per tot això, des de Compromís insisteixen en que cal revisar les prioritats a l'hora de fer els pressupostos i en fer modificacions per a prendre mesures d'emergència que acaben amb greus situacions d'exclusió social que ja es viuen a Paterna. I com no, replantejar-se el tema dels menjadors socials sense posar com a excusa que provocaran cues molt llargues al carrer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.