Els Mossos ensenyen mesures de seguretat vial a uns 1.300 nens d'entre nou i setze anys a tot Catalunya

El director dels Serveis Territorials del departament d'Acció Social i Ciutadania, Carles Vega, i el coordinador territorial de Joventut a Lleida, Jordi Satorra, han presentat aquest dimarts matí a Lleida el programa i la publicació 'Anem preparats'. L'objectiu és informar i vetllar sobre la seguretat als nens que participen en les activitats d'estiu organitzades per la Generalitat, tant a la ciutat com a la muntanya, a partir de jocs i consells que els Mossos d'Esquadra exposen a joves d'entre nou i setze anys.

Aquest programa està inclòs en les activitats esportives, d'idiomes o de teatre i música, incloses al programa 'l'estiu és teu' que fins al setembre atendrà 10.800 joves de tot Catalunya. Pel que fa al curs de mobilitat ofert pels Mossos, a Catalunya el rebran uns 1.300 joves, 280 dels quals a la demarcació de Lleida. Segons Satorra, 'l'estiu és teu' pretén atendre la creixent demanda per part dels pares de colònies públiques durant l'estiu i més, afegeix Vega, en aquesta època de crisi econòmica. És per això que a tot Catalunya la Generalitat ofereix activitats centrades en els idiomes, el teatre, la música, l'esport o la creativitat, durant períodes de dues setmanes des de finals de juny fins a començaments de setembre, a un preu «assequible» que oscil·la al voltant dels 600 euros. A més, les famílies nombroses o monoparentals poden optar a beques per reduir la quota fins a un 10%.

Enguany, s'han endegat a Girona estades centrades en el teatre i des de Lleida s'està treballant perquè aquesta modalitat es pugui oferir l'any que ve en aquesta demarcació. A Lleida enguany s'han ofert 1.346 places entre idiomes i multiesportives, la qual cosa suposa un increment del 22% respecte a l'any passat, gràcies a incorporació de l'alberg de Les (Val d'Aran). Amb aquest ja són quatre els albergs que ofereixen aquestes activitats.

A tot Catalunya ho fan 25 albergs que compten amb 10.800 places, la qual cosa suposa un augment de 280 respecte a l'estiu anterior. La Generalitat a més està negociant amb albergs privats per oferir més places de cara a l'any que ve, amb les mateixes condicions, i està en converses per construir dos albergs públics més a Catalunya.

En el marc d'aquestes activitats, 1.300 nens a tot Catalunya rebran també un curs impartit pels Mossos sobre mesures de seguretat com ara com caminar per la carretera, com prevenir onades de calor o com fer front a picades d'insectes. A Lleida rebran aquesta formació els cent inscrits a l'Alberg Sant Anastasi de la capital del Segrià i 180 dels 380 inscrits a l'alberg de Tremp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

Reus finalitza la planta fotovoltaica més gran de la ciutat

Reus
MEDI AMBIENT

Retornen a la natura setze cigonyes caigudes del niu a Lleida

Lleida
INFRAESTRUCTURES

Paneque defensa el paper “clau” de les dessalinitzadores

EL PRAT DE LLOBREGAT
INFRAESTRUCTURES

Inversió de 9,5 milions en manteniment de carreteres de L’Estat a Tarragona

Tarragona
SOCIETAT

El Punt Lila als espais públics s’expandeix a més municipis de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Arxiu Històric de l’Escala ha rebut una donació de la família del fotògraf Josep Esquirol

L’ESCALA
Medi ambient

El nou servei de recollida de residus al Berguedà, en marxa el primer trimestre de 2025

Berga
ÀSIA

Almenys tres morts i més de 80 ferits pel pas del tifó Shanshan al Japó

BARCELONA
turisme

Els hotels catalans van registrar 8,2 milions de pernoctacions aquest juliol

Barcelona