Els Mossos ensenyen mesures de seguretat vial a uns 1.300 nens d'entre nou i setze anys a tot Catalunya

El director dels Serveis Territorials del departament d'Acció Social i Ciutadania, Carles Vega, i el coordinador territorial de Joventut a Lleida, Jordi Satorra, han presentat aquest dimarts matí a Lleida el programa i la publicació 'Anem preparats'. L'objectiu és informar i vetllar sobre la seguretat als nens que participen en les activitats d'estiu organitzades per la Generalitat, tant a la ciutat com a la muntanya, a partir de jocs i consells que els Mossos d'Esquadra exposen a joves d'entre nou i setze anys.

Aquest programa està inclòs en les activitats esportives, d'idiomes o de teatre i música, incloses al programa 'l'estiu és teu' que fins al setembre atendrà 10.800 joves de tot Catalunya. Pel que fa al curs de mobilitat ofert pels Mossos, a Catalunya el rebran uns 1.300 joves, 280 dels quals a la demarcació de Lleida. Segons Satorra, 'l'estiu és teu' pretén atendre la creixent demanda per part dels pares de colònies públiques durant l'estiu i més, afegeix Vega, en aquesta època de crisi econòmica. És per això que a tot Catalunya la Generalitat ofereix activitats centrades en els idiomes, el teatre, la música, l'esport o la creativitat, durant períodes de dues setmanes des de finals de juny fins a començaments de setembre, a un preu «assequible» que oscil·la al voltant dels 600 euros. A més, les famílies nombroses o monoparentals poden optar a beques per reduir la quota fins a un 10%.

Enguany, s'han endegat a Girona estades centrades en el teatre i des de Lleida s'està treballant perquè aquesta modalitat es pugui oferir l'any que ve en aquesta demarcació. A Lleida enguany s'han ofert 1.346 places entre idiomes i multiesportives, la qual cosa suposa un increment del 22% respecte a l'any passat, gràcies a incorporació de l'alberg de Les (Val d'Aran). Amb aquest ja són quatre els albergs que ofereixen aquestes activitats.

A tot Catalunya ho fan 25 albergs que compten amb 10.800 places, la qual cosa suposa un augment de 280 respecte a l'estiu anterior. La Generalitat a més està negociant amb albergs privats per oferir més places de cara a l'any que ve, amb les mateixes condicions, i està en converses per construir dos albergs públics més a Catalunya.

En el marc d'aquestes activitats, 1.300 nens a tot Catalunya rebran també un curs impartit pels Mossos sobre mesures de seguretat com ara com caminar per la carretera, com prevenir onades de calor o com fer front a picades d'insectes. A Lleida rebran aquesta formació els cent inscrits a l'Alberg Sant Anastasi de la capital del Segrià i 180 dels 380 inscrits a l'alberg de Tremp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La instal·lació fotovoltaica d’autoconsum del Darder arriba als 170kWh

BANYOLES
Infraestructures i serveis

Inversió de 21 milions en la millora de la xarxa d’aigua a Lleida

Lleida
Medi ambient

S’amplia en 65 milions la línia d’ajuts per adquirir vehicles elèctrics i instal·lar punts de càrrega

Barcelona

Tractar la migranya de forma precoç en millora el pronòstic

Barcelona

Cau un pi al Parc Bosc i malmet una font que pertany al patrimoni històric

FIGUERES

Volen recuperar l’antic càmping Pous amb un nou complex per 900 persones

FIGUERES
societat

Multa a la UOC per l’ús de reconeixement facial en exàmens a distància

Barcelona

La Bisbal delegarà la recaptació a la Diputació

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Societat

Estirant el fil del riu Ripoll

Sabadell