Societat

Acollida a Alaquàs dels 15 joves vinguts del Sàhara i Ucraïna

Una iniciativa subvencionada per l'Ajuntament arran dels convenis signats amb les associacions Gent Solidària de l'Horta Sud i Fem Futur

El Castell d'Alaquàs va acollir ahir 10 de juliol la recepció oficial al grup de xiquets i xiquetes d'Ucraïna i del Sàhara que passaran aquest estiu a la vila amb motiu del conveni que l'Ajuntament té signat amb les associacions Gent Solidària de l'Horta Sud i Fem futur.

L'objectiu d'aquest programa de vacances és acollir grups de xiquets i xiquetes amb dificultats en els seus països d'origen, concretament del Sàhara i d'Ucraïna. Aquesta iniciativa porta realitzant-se des de 1996 i són ja més d'un centenar els xiquets i xiquetes que han passat les vacances en la ciutat. Enguany són 12 els xiquets provinents d'Ucraïna i 3 dels campaments de refugiats Sahrauís de Tinduf (Algèria).

Els objectius que persegueix aquesta campanya són, entre altres, aconseguir que els xiquets puguen viure durant els mesos d'estiu fora dels camps de refugiats, dels orfandats, afavorint que tinguen l'oportunitat de descobrir una nova cultura, una nova llengua i unes noves costums i aprofitar l'assistència sanitària especialitzada d'Espanya.

El programa “Vacances en Pau” és una iniciativa d'acolliment temporal per a xiquets i xiquetes del Sàhara que viuen als camps de refugiats de Tinduf, a Algèria. Ací els oferiran servei mèdic, activitats i, sobre tot, una temporada de descans, lluny dels 55 graus de temperatura i de les dificultats de la vida a un camp de refugiats. Pel que fa als d'Ucraïna, tots els xiquets provenen d'orfandats públics del nord de Kíev, prop de Txernòbil, zona afectada per la radiació a causa de l'explosió de la central nuclear de la mateixa localitat a 1986.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els delictes es mantenen en la primera meitat de l’estiu

lloret de mar

Troben un manuscrit inèdit de Víctor Català on es descriu un ball popular del municipi

l’escala
Medi ambient

Creixen un 20% les denúncies dels Agents Rurals

Cercs
FIGUERES

Controls a l’estadi Albert Gurt per evitar l’entrada d’usuaris no autoritzats

FIGUERES

La Policia Local tanca la campanya contra l’incivisme del juliol amb 33 sancions

la bisbal d’empordà

Campanya informativa sobre com circular amb bicicleta pel Barri Vell i el Mercadal

GIRONA

Denuncien que una granja de Cantallops té porcs morts en descomposició

CANTALLOPS

SOS Costa Brava continua el pols contra el Pla que afecta els Jardins Rubió i Tudurí de Calella

PALAFRUGELL
PALAFRUGELL

El Bus 30’ transporta al juliol 11.400 passatgers a les platges

PALAFRUGELL