El Casal de l'Espluga ven per més de dos milions l'hostal al grup tunisià Boujbel

L'entitat també enceta un procés de municipalització de la resta de les instal·lacions, que s'obriran a les entitats locals

Les claus del restaurant i l'hostal El Senglar ja estan en mans del Boujbel Ibèrica SL, un grup tunisià propietari de diferents complexos hotelers arreu del món. Amb aquesta venda, que s'ha fet efectiva per un import de 2.350.000 euros, el Casal s'assegura el fet de poder eixugar la major part d'un deute que suma més de tres milions d'euros. En aquest sentit, la presidenta de l'entitat, Maria Dolors Civit, es mostrava satisfeta per haver pogut solucionar la problemàtica de no poder sostenir el manteniment de les activitats que s'hi desenvolupaven.

Ara, la firma tunisiana haurà d'invertir en la millora i rehabilitació de l'hostal, que amb una capacitat per a una seixantena d'habitacions, s'ha convertit, amb els anys, amb el de més capacitat per pernoctar a la Conca de Barberà, segons s'encarregava d'assenyalar l'alcalde, David Rovira.

Però amb aquesta transacció, que en el seu moment va facilitar el grup d'ERC, també s'ha aconseguit salvar els diferents llocs de treball: «No s'ha acomiadat ningú», deia Rovira, que també es mostrava optimista pel fet que Boujbel Ibèrica SL vulgui invertir en un sector tan estratègic a la Conca de Barberà com el turístic.

D'aquesta manera és com es dóna llum verd al projecte per habilitar l'espai del Casal, programat en el PUOSC del 2012, com un local obert a totes les entitats locals. De fet, fa pocs mesos, es va constituir una plataforma cívica integrada per diferents associacions que volia pressionar per aconseguir un local.

Un local per a les entitats

c.g./n.r.

Un cop el restaurant i l'hostal ja han passat a mans de la societat Boujbel Ibèrica SL, l'entitat no queda aturada i obre les portes a un procés de col·laboració amb l'Ajuntament, que comprarà el recinte de les piscines i un magatzem que hi ha a les instal·lacions per tal de convertir definitivament el Casal en un equipament municipal. Això significa que altres espais com el pavelló o el teatre seran d'ús públic. A banda, també es farà realitat el compromís de convertir tot el recinte en un espai de trobada i reunió de les diferents entitats i associacions per tal que hi puguin desenvolupar les seves activitats. La cessió de les instal·lacions es farà per 60.000 euros i és previst que la signatura oficial sigui a través d'un acte públic el dia 31 de juliol, dins el calendari d'actes de la festa major. A partir de llavors, es crearà un patronat que gestioni les activitats culturals. L'Ajuntament hi tindrà una representació del 51% mentre que el Casal i la resta d'entitats es repartiran la resta del percentatge, en el qual també podria tenir representació la Fundació Lluís Carulla.