Societat

Moren dos veïns de Barcelona en un accident d'avioneta a Santiago

L'avió de la companyia Airnor volava d'Astúries a Santiago de Compostel·la portant òrgans per a trasplantaments

El sinistre ha tingut lloc enmig d'unes condicions de visibilitat adverses a causa de la presència d'una intensa boira

Dos veïns de Barcelona han mort aquest dijous després d'estavellar-se l'avioneta en la qual viatjaven en una zona pròxima a l'Aeroport de Lavacolla, a Santiago de Compostel·la, segons ha informat el 061. Es tracta de Alejandro Bueno i Daniel Fernández, de 37 i 35 anys, respectivament, segons ha informat el delegat del govern a Galícia, Samuel Juárez.

La central de coordinació d'urgències sanitàries va rebre una alerta per una avioneta que es va estavellar a l'intentar aterrar a l'aeroport a les 7.17 hores d'aquest dijous i, al lloc de l'incident, es va enviar una ambulància assistencial i una altra medicalitzada.

La delegació del govern a Galícia ha explicat que l'avió Cesna, de la companyia Airnor, volava d'Astúries a Santiago portant òrgans per a trasplantaments, amb sortida a les 5.38 hores i arribada prevista a les 6.25 hores, segons el pla de vol, però va perdre contacte amb la torre de control de Lavacolla a les 6.38 hores.

El sinistre, que no va derivar en incendi, va tenir lloc enmig d'unes condicions de visibilitat adverses a causa de la presència d'una intensa boira. Alejandro Bueno era natural de Barcelona i Daniel Fernández de Bilbao, tot i que residia a la capital catalana, segons les dades que ha aportat Samuel Juárez, que s'ha desplaçat al lloc del sinistre, en l'aproximació cap a l'aeroport per la capçalera Nord.

Els morts eren comandants de vol i acumulaven “anys d'experiència”, segons ha informat Juárez. Daniel Fernández Orgaz, que pilotava l'avioneta sinistrada havia nascut el 31 de gener de 1977 i era natural de Bilbao, tot i que la seva residència habitual estava a la localitat catalana de Cerdanyola del Vallès.

Per la seva banda, Alejandro Bueno Nilson, que era el copilot, havia nascut el 2 de febrer del 1975 i era natural de Barcelona i resident a la localitat catalana d'Arenys de Mar.

L'aeronau tornava a la base a Santiago de Compostel·la després de desplaçar-se de Porto i completar un servei a Astúries. A les 7.05 hores es va trobar l'aparell en l'aproximació cap a l'aeroport per la capçalera Nord, a una zona arbrada pròxima a on comença la pista d'aterratge i a la zona estan desplegats diversos dispositius d'emergència, així com personal de l'Institut de Medicina Legal de Santiago.

Agents de la comissió d'accidents de la Guàrdia Civil i forenses intenten determinar les causes del sinistre, que segons ha explicat Juárez, de moment de desconeixen, ja que tot i que a la zona hi havia boira a l'hora de l'accident, la torre de control de Lavacolla no tenia constància d'incidències especials.

Per la seva banda, veïns de cases pròximes al lloc del sinistre han comentat que cap a les 6.30 hores hi havia boira a la zona, però no massa respecte a altres jornades i que les condicions de visibilitat no semblaven especialment dificultoses en relació amb altres dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.