Societat

Tres ferits greus i 20 lleus en la Nit de l'Albà d'Elx

La tradicional palmera pirotècnica va explotar deu minuts abans del que estava previst

Els espectadors escridassen l'alcaldessa, que va haver de ser escoltada

L'explosió, deu minuts abans, de la palmera de la Mare de Déu d'Elx, en el campanar de la basílica de Santa Maria, on cada any a les 12 hores de la nit es llança la palmera com a colofó a la Nit de l'Albà, va causar anit tres ferits greus i vint de lleus.

Els ferits greus són tres dels quatre pirotècnics. A més, vint persones que es trobaven a prop de la basílica han patit ferides lleus.

Segons el tècnic de Festes de l'Ajuntament d'Elx, José Guilabert, el perímetre de seguretat era el mateix d'altres anys i en el moment de descobrir la palmera de la Mare de Déu, uns minuts abans del seu llançament a les 12 hores de la nit, un coet hi va entrar en la part inferior, cosa que va provocar l'encesa de la palmera.

En aquell moment, mitja palmera estava coberta amb la lona, cosa que va provocar el desviament de la trajectòria dels coets, que van eixir disparats cap a terra, cap al públic.

En el moment del succés, la sorpresa i indignació es va estendre per tota la ciutat. Al cap d'uns minuts, centenars de persones s'amuntegaven davant la basílica de Santa Maria llançant crits contra l'alcaldessa d'Elx, Mercedes Alonso, que va haver d'eixir protegida.

L'alcaldessa, durant una compareixença, va lamentar el que havia succeït. “És un moment molt trist, tot i que no s'ha produït cap desgràcia”, va declarar.

Des de l'equip de govern van assumir la responsabilitat i van demanar disculpes a les persones que s'han vist afectades. També van afirmar que les festes continuaran atés que no s'han hagut de lamentar víctimes mortals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.