Societat

Els gremis de professionals de la indústria i el transport en el Sexenni de Morella

El govern valencià celebra un ple en el què anuncien la incoació de l'expedient del Sexenni per a ser declarat Bé d'Interés Cultural

Morella s'endinsa en la recta final del Sexenni, amb una altra jornada intensa, amb moltes activitats i amb un altre gremi organitzador de gran rellevància. Este dia està organitzat pel gremi de professions, d'indústria i transport, que és un dels més nombrosos de la localitat, a l'integrar a distints col·lectius. A més, aquest gremi és un dels més antics de la ciutat, encara que s'ha anat adaptant als nous temps, aglutinant diverses professions.

El gremi organitzador de la sexta jornada s'encarrega d'un dels elements més simpàtics dels que apareixen en el Retaule. El carro Triomfant es composa de deu xiquets agrupats en quatre grades distintes. En elles es representen distintes virtuts, com la prudència, la fortalesa, la caritat, la fe o l'esperança. A més dels deu xicotets ubicats en la part superior del carro, dos àngels el guien a través de dos cintes i, distints portadors el transporten perquè puga recórrer els carrers de la localitat. Un altre dels elements que conferixen encara més rellevància al carro, és l'oli de Cruella del segle XIX, en el que es realitzen al·lusions celestials.

Recta final

Morella realitza l'esprint final del Sexenni durant este cap de setmana. En total, queden tres jornades festives, que organitzaran els gremis del Comerç i Turisme, Arts i Oficis i la Joventut.

Es tracta d'altres tres col·lectius amb una gran quantitat d'agremiats, que representen tres sectors de gran importància en la localitat. En la jornada de demà dissabte, serà el torn del primer, que compta amb la representació de les Heroïnes Bíbliques. Com a cara més representativa es troba María Querol, que encarna la reina Esther. Es tracta d'un col·lectiu fonamental per a la localitat, donada la gran importància turística del municipi i el nombre d'establiments que es troben oberts el públic.

Bé d'Interés Cultural

E.C.

L'Ajuntament de Morella ha sigut la seu triada pel Consell per a celebrar la sessió plenària setmanal. En ella, han participat el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, i la resta de consellers. Un dels acords adoptats en la mateixa, ha sigut la incoació de l'expedient del Sexenni per a ser declarat Bé d'Interés Cultural Immaterial. El ple del Consell ha sigut el segon que ha albergat la ciutat murallada en la seua història, després de la sessió de l'etapa preautonòmica l'any 1978.

La petició del consistori morellà per a la declaració de BIC es remunta al mes de març de 2011, quan el Consell Valencià de Cultura va celebrar la seua sessió en esta ciutat. En la jornada d'avui, els regidors de l'Ajuntament de Morella han rebut a les autoritats en el Portal de Sant Miquel i els han acompanyat fins a l'edifici consistorial. Allí, s'ha celebrat la sessió i, posteriorment, el president ha signat al llibre d'honor. L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha agraït l'elecció de la ciutat per a celebrar este ple i ha fet entrega d'una carta a Alberto Fabra. En ella, s'expressa este agraïment, i també una sèrie de reivindicacions en qüestions fonamentals per a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
espai

La missió Polaris s’enlaira per aconseguir la primera caminada espacial privada

barcelona

S’endarrereixen les sancions per no dur l’etiqueta ambiental a la ZBE

Viladecans

Nova condemna per al llibreter neonazi Pedro Varela

BARCELONA
salut

Els oncòlegs es queixen de desgast professional abans del congrés

Barcelona

La piscina municipal redueix els incidents a l’estiu gràcies a l’increment de vigilància

figueres
MEDI AMBIENT

Impulsen la reintroducció de l’ibis ermità al massís del Montgrí

Ordís

Recuperada la circulació a L3 del Metro després d'un despreniment

BARCELONA

Primera residència i centre de dia a Badalona de la Fundació Vallparadís

BADALONA / TERRASSA

Tortosa, Roquetes i Alfara de Carles s’alien per promoure el parc natural del Port

TORTOSA