Societat

Morella remata el Sexenni amb el dia de la joventut

Ahir diumenge va participar el gremi d'Arts i Oficis i aportà nombroses representacions al penúltim Retaule

La festa aplega als seus últims dies, no sense abans atorgar protagonisme a un dels col·lectius organitzadors més tradicionals i que no falta a la seua cita de sis en sis anys.

El Sexenni es tanca hui amb el dia dedicat a la joventut. Es tracta d'un gremi que agrupa a un ampli col·lectiu, que va des dels més menuts a les persones que tenen prop de 40 anys. Per això, més de 500 agremiats són els protagonistes en l'última jornada d'este Novenari.

El gremi de la Joventut aporta la dansa dels Gitanetes al Retaule, composta per joves d'uns 18 anys, que van lligant una cinta amb els seus moviments.

El Sexenni conclourà oficialment el dimarts 28 d'agost amb el dia dels difunts, tancant els actes religiosos programats, la Missa que oficialitza el Bisbe de Tortosa, Xavier Salinas.

S'ha d'afegir que els distints dies de Sexenni també servixen per a tornar a reunir a les danses que han participat en els Novenaris de cada sis anys. Per això, quasi totes les nits hi ha sopars entre generacions de dansaires, que es tornen a ajuntar per a festejar el dia del gremi en què van participar.

Així, esta nit es reuniran els dansaires de distints Sexennis d'Arts i Oficis i dels Teixidors, entre ells l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.