Societat

L'espai associatiu i el mercat medieval d'Alaquàs concita l'atenció ciutadana

L'artesania, l'art medieval i l'associacionisme prenen protagonisme en el primer cap de setmana de Festes Majors

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Alaquàs el tradicional Mercat Medieval i l'Espai Associatiu, una activitat tradicional ja en les Festes Majors de la vila en la què l'artesania, l'art popular, l'edat mitjana i la solidaritat prenen protagonisme a través de demostracions de mestres d'oficis de gremis antics, de cercaviles, teatre, espectacles de carrer i exposicions.

Ubicat a la rodalia del Castell d'Alaquàs, als carrers Clara Campoamor, Castella, Joan de Ribera i plaça del Santíssim, ha estat obert durant tot el cap de setmana i per ell han passat milers de veïns i veïnes.

Organitzat per l'Ajuntament, el Mercat és un espectacle de carrer en el que es crea un ambientació que mostra de forma lúdica com es vivia a l'Edat Mitjana, quins eren els oficis a què es dedicaven els seus habitants, quina era la gastronomia típica, la música que escoltaven o els jocs populars que hi predominaven.

Per la seua banda, l'Espai Associatiu es va obrir al públic el dissabte 1 de setembre amb la participació de diverses associacions, grups, entitats i organitzacions socials del poble que ha concitat una gran expectació.

La prova de l'àngel

Per a hui dilluns està prevista la realització de la prova de l'àngel que ha d'entonar el cant de la Carxofa del Crist i de la Mare de Déu. L'activitat s'hi desenvoluparà a les 21 hores al claustre del Castell, on està prevista una gran afluència de persones encuriosides per saber el xiquet o la xiqueta que desenvoluparà aquesta responsabilitat enguany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.