Societat

S'impulsa un banc d'aliments a Paterna

La Coalició Compromís ha sol·licitat reunions amb les superfícies comercials d'alimentació del municipi

Compromís per Paterna durà al proper ple de setembre una moció per tal d'impulsar la creació d'un banc d'aliments municipal, gestionat per l'ajuntament, nodrit amb els aliments aptes per a consum, que els supermercats retiren de la venda al públic per tindre una caducitat pròxima.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “considerem que aquest servei ha de tindre caire públic, més enllà de les accions que entitats com Càritas i d'altres ja estan desenvolupant. L'ajuntament de Paterna, com a administració més propera al ciutadà, no ha de consentir que cap persona del municipi passe fam, més quan la renda garantida ha desaparegut. El consistori no pot girar l'esquena davant la cruesa de la realitat que ens envolta, sabent que hi ha persones que no poden ni menjar i que estan demanant ajudes de transport per anar al Banc d'Aliments de València, al de la Pobla de Vallbona o per demanar aliments a Càritas”.

Ramón assenyala que el banc d'aliments municipal de Paterna ha de ser gestionat, coordinat o dirigit pels serveis socials de l'ajuntament, amb criteris objectius de necessitat, prenent com a model el que ja existeix a Almussafes i a altres localitats veïnes i on no suposa un cost per al consistori, perquè el repartiment es fa als serveis socials municipals el mateix dia de la recollida d'aliments ajudant a moltes famílies del poble.

Les experiències consultades i les converses amb tècnics de serveis socials i responsables de supermercats, realitzades pel components d'aquesta formació política de Paterna, confirmen que es tracta d'un projecte viable i factible, per la qual cosa únicament es necessita l'impuls i la voluntat política de l'ajuntament governat pel Partit Popular.

Així, per tal que el banc d'aliments municipal siga una realitat es proposa a l'esmentada moció anunciada, fer convenis amb les superfícies comercials dedicades al sector de l'alimentació en Paterna, com ara Consum, Mercadona o Carrefour, amb que ja s'ha sol·licitat reunions amb els responsables per a traslladar-los la proposta i que es comence a treballar amb un conveni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.