Societat

L'escola de les Preses, l'última a obrir les portes

És l'única de nova construcció al país que començarà avui el curs, amb un dia de retard

El poble recupera el centre 33 anys després de tancar el servei

L'escola de primària La Bòbila de les Preses va ser ahir l'única de nova construcció al país que no va poder obrir les portes. Els 144 alumnes d'aquest centre no van poder estrenar-lo, i l'Ajuntament i l'AMPA els van oferir servei de casal durant l'horari lectiu. Promoguda per l'associació de mares i pares del centre i coordinada per la coordinadora de casals, l'activitat va ser a càrrec de l'empresa que assumirà la gestió del menjador escolar a través del Consell Comarcal de la Garrotxa.

L'escola obre avui les portes amb una àrea ben delimitada perquè puguin continuar els treballs, que en principi han d'estar totalment enllestits a mitjan octubre, i tot plegat sigui compatible amb la docència. Els mestres i la brigada municipal van treballar durant tot el dia d'ahir contra rellotge per poder habilitar les aules. El claustre de professors va decidir a principi de setmana que no es podia iniciar el curs correctament i que calia un dia de marge per poder tenir les instal·lacions a punt des del punt de vista logístic i educatiu. Per això, es va telefonar a totes les famílies per informar-los que no hi hauria classe i que s'oferia el servei alternatiu de casal al centre cultural. L'alcalde, Pere Vila, va explicar que la causa calia buscar-la en la complexitat de les obres i els retards del seu finançament, fins al punt que els treballs es van alentir molt a principi d'aquest any.

LA DATA

1979
Els alumnes
de les Preses van deixar de tenir escola i van haver d'anar a la de la Vall d'en Bas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.