Societat

societat

A Olot fan un producte de jardineria del rebuig plàstic

És fruit d'un procés d'innovació liderat per l'institut La Garrotxa, d'Olot, amb la participació d'un centre del País Basc i d'empreses del sector

Creen una empresa que gestionarà un alumne

Un projecte de recerca i innovació impulsat per l'institut La Garrotxa, d'Olot, conjuntament amb el centre homòleg basc Miguel Antuna de Bergara ha permès crear un nou material de jardineria a partir dels residus d'indústries plàstiques de la Garrotxa i del País Basc i que és substitutiu de la fusta. No té manteniment i és més resistent a la intempèrie. I no només és innovador el producte, sinó el fet que ha possibilitat la creació d'una nova empresa que el fabricarà i el comercialitzarà, Plastisos, la qual estarà gestionada per un alumne de l'institut garrotxí que ha participat en el projecte i que donarà feina inicialment a dues persones.

També hi participaran altres persones del grup de treball liderat pel centre docent olotí, integrat a part dels dos instituts, per representants de les empreses de la Garrotxa Resol i Sacopa; Cataplastics de Torelló (Osona) i Landibe Heziketaren Lagunak, de Bergara. El nou producte es presenta a la fira Iberflora, de València, a principi del pròxim mes d'octubre, la qual cosa ajudarà a calibrar l'aposta inicial que s'ha fet per tres productes.

El projecte és pioner a l'Estat espanyol, perquè fomenta l'emprenedoria des de la formació professional –ara, els anomenats spin-off sorgien de les universitats o dels centres tecnològics–. Això els comporta l'accés a un ventall important d'ajuts. Ara n'han rebut del Ministeri d'Educació (142.000 euros), però també podran demanar ajuts a la Unió Europea, que té programes més estables que els del govern espanyol per aquest concepte. El sector industrial del plàstic té un pes específic molt important a la Garrotxa, amb 21 empreses i un miler de treballadors. Fins ara, aquestes indústries havien de dur a l'abocador el rebuig a un preu de 130 euros la tona o el duien a plantes incineradores. Ara s'estalviaran aquests costos i contribuiran a la millora de l'entorn reduint els seus residus en la línia del Codi de Gestió Sostenible que impulsa Garrotxa Líder, que participa en el projecte.

La nova empresa preveu facturar el primer any 70.000 euros i produir 60 tones del nou producte. El capital social és de 5.000 euros, tot i que l'equipament de què disposa està valorat en 50.000 euros. El productes es vendrà a un preu similar al de la fusta i, en funció de la seva acceptació, s'encarirà una mica pels avantatges que té respecte d'aquest material. En principi, el mercat serà el català i l'espanyol, però es vol arribar aviat a l'arc mediterrani

Perquè tot plegat no quedi en un únic cas, l'institut La Garrotxa ha signat un conveni amb l'Institut Municipal de Promoció de la Ciutat d'Olot, amb el Consorci de Promoció Econòmica de les Preses i la Garrotxa i amb la Fundació Garrotxa Líder, per fomentar i donar suport als nous emprenedors sorgits d'aquest tipus d'empreses. Aquest conveni és pioner, així com també ho és la metodologia que ha aplicat el grup de treball.

LA XIFRA

70.000
euros
pensa facturar durant el primer any la nova empresa que fabricarà el material plàstic per a jardineria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona torna a recordar la revolta d’Stonewall amb una nova placa

girona
Societat

Inauguren un faristol a la Rambla en record de la primera manifestació LGTBI de l’Estat

Barcelona
Societat

Homenatge a una persona sense llar morta fa poc a Badalona

Badalona
administracions

SOM Roses reclama recuperar els plans de millora de la circulació

roses

Nou projecte per posar un vitrall dissenyat per Rafael Masó a l’església

verges
Infraestructures

Demores a l’aeroport del Prat per una línia de tempestes

Barcelona

Celrà recorda l’antifeixista Guillem Agulló amb un parc i una escultura

celrà
Urbanisme

Barcelona aprova un pla urbanístic que situa els nous tanatoris prop dels cementiris

Barcelona
Urbanisme

Barcelona remodelarà els jardins del Doctor Fleming

Barcelona