Societat

Nous retards de 40 minuts en quatre línies de Rodalies per la vaga encoberta de treballadors de Renfe

La companyia informa que els problemes en la freqüència de pas dels trens es deuen a les “accions reivindicatives” dels empleats a l'inici del servei

La Generalitat obre un expedient informatiu per investigar les causes dels “reiterats incompliments dels horaris”

Les línies R1, R2, R3 i R4 de Rodalies de Renfe pateixen de nou avui retards d'entre 30 i 40 minuts de mitjana des de l'inici del servei a causa d'“accions reivindicatives” dels treballadors, ha informat la companyia.

La línia R1, de Maçanet a l'Hospitalet registra 30 minuts de retards, la R-2, que comunica Sant Celoni amb l'aeroport de Barcelona, circula amb demores d'uns 30 minuts, la R-3, entre Puigcerdà, Vic i l'Hospitalet, amb retards d'uns 40 minuts, i la R-4, entre Sant Vicenç de Calders i Manresa, amb demores de 30 minuts.

Aquesta situació es repeteix ja des de fa diversos dies, fins i tot abans de la vaga que dilluns passat van realitzar els treballadors de Renfe i Adif en contra de la privatització del servei ferroviari.

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha obert un expedient informatiu a Renfe Operadora per determinar les circumstàncies que han motivat “els reiterats incompliments dels horaris des de dimarts” en el servei de Rodalies i Regionals.

Renfe va anunciar ahir que implantarà nous torns de treball entre els maquinistes per garantir la prestació dels serveis després dels reiterats retards “per garantir la prestació del servei de Rodalies i evitar el perjudici als clients”.

La companyia va indicar que, a pesar de l'”esforç i bona voluntat negociadora de Renfe, un reduït número de maquinistes mantenen la seva actitud”, i va afegir que, per motius legals, li era impossible aplicar aquests nous torns de manera immediata, “ja que s'han de comunicar amb 96 hores d'antelació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
policial

Mossos i Agents Rurals compartiran l’espai de l’antiga comissaria de les Gavarres, a Tarragona

TARRAGONA
gastronomia

Nova guia gurmet de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre

Valls
transport

El servei d’AVE entre Barcelona i Tarragona comença a recuperar-se

TARRAGONA
policial

La Policia atura 38 ocupacions delinqüencials d’habitatge en mig any a Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
societat

La Policia Municipal incorpora sis nous agents

olot
SOCIETAT

1.450 casos de violència sexual a infants i adolescents des de principis d’any

BARCELONA
societat

L’Ajuntament inicia els tràmits per construir un nou parc de bombers

lloret de mar

La primera onada de calor de l’estiu deixa un pic de 43,2 graus a Cabanes

cabanes

L'Ajuntament cobrirà la pista poliesportiva del pavelló Rafel Mora

figueres