Societat

religió

La Costa Brava tindrà des d'avui la primera capellana anglicana

Anne Jenkins es responsabilitzarà des d'avui, durant un ofici a la parròquia de Madremanya, d'aquesta congregació de l'Església d'Anglaterra

La congregació de l'Església d'Anglaterra de la Costa Brava tindrà des d'avui un responsable, en aquest cas una capellana, Anne Jenkins, a la missa que es farà avui a la parròquia de Madremanya. L'Església d'Anglaterra a Europa engloba diverses capellanies. Per ser concret, a l'Estat hi ha capellanies repartides per tota la zona costanera. Pel que fa a la Costa Brava no havia tingut mai un capellà, segurament per la proximitat amb Barcelona, on hi ha una Església important amb més d'un segle d'història. Amb la de Barcelona, la comunitat de la Costa Brava ha mantingut des de sempre molt bones relacions. Des de fa anys, la comunitat de la Costa Brava ha mirat de fer una capellania. Durant els darrers onze anys diversos clergues que han vingut des d'Anglaterra s'han responsabilitzat una vegada al mes d'oficiar una missa. Fins ara, el laic John Copestake es responsabilitzava de la coordinació d'aquesta comunitat, però ara, finalment, es podran traspassar les responsabilitats a una capellana. La Costa Brava no té, però, una capellania, sinó que figura com a congregació; de fet, però, són matisos. Ara mateix aquesta comunitat supera el centenar de persones.

Des del 1534

Enric VII va crear l'Església d'Anglaterra el 1534. El monarca estava casat amb Caterina d'Aragó i va demanar al papa l'anul·lació del matrimoni, adduint un error segons el qual formalment no havien estat casats. Com que va ser rebutjada l'anul·lació pel papa, el monarca Enric VII, amb la seva qualitat de rei, va optar per separar-se de l'Església catòlica romana i va establir l'Església d'Anglaterra. De fet, si bé és cert que hi ha matisos, es coneguda com a Església anglicana.

LA DATA

1534
El rei Enric VII
crea l'Església d'Anglaterra quan se separa de l'Església catòlica romana.

Bones relacions amb el Bisbat de Girona

Els oficis de la congregació de l'Església d'Anglaterra de la Costa Brava es fan a la parròquia de Madremanya. John Copestake destaca la bona relació que té la comunitat amb el Bisbat de Girona i especialment amb el bisbe, Francesc Pardo. Copestake destaca la importància d'aquesta relació i destaca també que finalment tinguin, en aquest cas, una capellana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.