Societat

maresme

El Calamarenys amplia productes i el radi d'acció

La populars jornada gastronòmica nascuda a Arenys de Mar s'estenen a la resta de la comarca

Se celebra de divendres al 28 d'aquest mes

Arenys de Mar torna a parar taula amb un dels seus productes estrella: el calamar. Coincidint amb l'època de pesca d'aquests cefalòpode a la comarca del Maresme, aquest divendres es posa en marxa la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques del Calamar. Consolidades sense discussió al municipi, en aquesta ocasió fan un pas més enllà i s'estenen arreu de la comarca a banda d'incloure altres tipus de peix molt vinculat al territori. Així, una quinzena de restaurants d'Arenys de Mar participaran en l'activitat i vint-i-quatre més de fora de la població també en prendran part, des de Teià a Calella, amb plats on el calamar i el peix de la costa siguin els protagonistes. Malgrat aquesta internacionalització de les jornades, Arenys de Mar continua sent el nucli dur de la trobada i complementarà l'àmbit gastronòmic un taller de cuina de calamar i peix d'Arenys (6 d'octubre al migdia), la Fira del Calamarenys (19, 20 i 21 d'octubre) o el concurs de tapes de calamar. (20 d'octubre a les 18h). També hi haurà la subhasta pública de peix (13 d'octubre al migdia), la fideuada popular (13 d'octubre a les 8 del vespre) i la ruta de la tapa del calamar que es va estrenar l'any passat. En la línia de promoció dels productes de la terra, el Consell Comarcal del Maresme ha editat un programa dedicat a les jornades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.