Societat

Vilafranca, la gran favorita per guanyar el concurs 2012

Ple a vessar avui a la plaça de braus per al campionat mundial

Els Castellers de Vilafranca busquen el sisè títol consecutiu

La Colla Vella dels Xiquets de Valls no renuncia a res amb el 3 de 10

Milers d'aficionats, que fa dues setmanes van exhaurir les localitats a la venda, abarrotaran avui la nova Tarraco Arena Plaça de Tarragona per presenciar una competició límit que, a priori, es presenta favorable als vigents campions, els Castellers de Vilafranca, que volen encadenar sis victòries consecutives, un rècord sense precedents.

Els vilafranquins consideren que repetint la majestuosa actuació que ja van fer per Sant Fèlix, amb els dos gegants de les agulles (el 3 i el 4) i la torre de 8 neta, “hauria de ser suficient per guanyar”, en paraules del seu cap, Pere Almirall. La Colla Vella, per la seva banda, envia un missatge prudent: “El primer lloc és molt complicat, però anirem a totes”, diu el seu líder, Manel Urbano. Els seus castells guanyadors són el 5 de 9, el colossal 3 de 10 i el 4 de 9 net.

Atenció, però, perquè hi ha altres colles que enguany arriben a Tarragona en molt bona forma, com ara la Colla Joves (vigent subcampiona), que vol culminar la regularitat –poc habitual– que ha demostrat aquesta temporada. “Ha arribat l'hora d'enfrontar-nos als grans castells”, com ara el 5 de 9 i el 4 de 9 net, sentencia l'home que liderarà els vermells demà, Pere Rico. També fortíssima es presenta la Jove de Tarragona, que per primera vegada lluirà galons de gamma extra en un concurs. Pel seu general, Jordi Sentís, les seves opcions passen per “mantenir la concentració al màxim i donar el millor de nosaltres mateixos”. El 5 de 9 és el seu gran objectiu, mentre que per als Capgrossos de Mataró ho és el 2 de 9. L'altra agrupació de gamma extra que competirà demà té en Mia Castellví un cap convençut “de tornar cap a casa molt i molt contents”.

Les 12 colles participants en el 25è concurs disposaran de cinc rondes per aixecar els seus castells, dels quals solament puntuaran els tres millors.

Les claus

La carta de la Vella i els nombrosos aspirants al segon lloc

joan beumala

El concurs és una actuació molt especial, amb uns codis propis i en què la capacitat de suportar la pressió i els nervis i tenir el temperament sempre en el punt just són unes qualitats molt valuoses a l'hora de definir posicions.

En aquest sentit, a Vilafranca hi ha el convenciment “que
el concurs solament el podem perdre nosaltres”, en paraules del segon cap de colla, Manel Huguet. I és que els verds defensaran el títol amb l'aval d'haver fet els tres castells –tots de gamma extra– del seu programa inicial, que solament alteraran en cas que la Colla Vella els hi obligui. I aquesta és la carta de la Vella. Tot i que fa la sensació que els rosats arriben més pendents d'assegurar la segona posició, si són capaços de descarregar el 5 de 9, que ningú no dubti que es llançaran a pit obert per la glòria.

La supercatedral serà també el castell frontera que marcarà les aspiracions d'una Colla Joves que, si és capaç de sortir victoriosa del seu enfrontament contra aquest castell, pot aspirar a tot i d'una Jove de Tarragona que per Santa Tecla ja va carregar el 5 de 9 i que ho té tot a favor per descarregar-lo demà. A priori, aquestes colles es disputaran el podi. Amb el permís dels Capgrossos i i dels Xiquets de Tarragona, pletòrics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Bombers treballen amb 66 dotacions en dos incendis forestals a Cabacés i Porrera

CABACÉS
MEDI AMBIENT

El balanç de la campanya d’incendis a l’àrea de Barcelona es tanca amb 135 focs

Barcelona

Vaga indefinida dels treballadors de recollida de brossa al Baix Ebre i Montsià

TORTOSA

Fil a l’agulla per fer la segona residència pública per a gent gran

SANT CUGAT DEL VALLÈS
espai

Acaba amb èxit el primer passeig espacial privat de la història

barcelona
MEDI AMBIENT

Tret de sortida per un turisme sostenible de sol i platja al delta del Llobregat

El Prat de Llobregat
medi ambient

Banyoles proposa una ruta en bicicleta pels barris

Banyoles

Finalitzen les obres d’arranjament del local social de Montilivi

girona

Mor un boletaire de 82 a la Vall d’Hebron que havien rescatat d’un forat a Saldes

BARCELONA