Societat

societat

Les darreres pluges deixen fins a 70 litres en algunes zones

Les precipitacions van causar petites inundacions de baixos i soterranis, però cap dany personal

La borrasca va deixar, des de dissabte al vespre fins diumenge al matí, de 30 a 70 litres per m2 a les comarques gironines. D'aquestes precipitacions, destaquen els 76 litres d'Espolla, els 74 de Núria, els 71 de Cabanes, els 67 de Sant Pau de Segúries, els 55 de San Pere Pescador, els 54 de la Tallada d'Empordà, els 44 de Castelló d'Empúries, els 39 de Girona i els 37 de Fornells de la Selva. En alguns indrets de la demarcació, la pluja va caure en poc de trenta minuts. El telèfon d'emergències 112 va atendre 280 trucades relacionades amb episodis de pluja i mala mar. La major part de les incidències es van registrar en el trànsit i també va provocar petites inundacions en baixos, terrats i soterranis. Els Bombers de la Generalitat van rebre un total de 57 avisos relacionats amb l'episodi de pluges; d'aquests, la major part (36) es van concentrar a les comarques de Girona per inundacions de baixos, embussaments d'embornals i caiguda d'arbres i pedres a la via pública. La Direcció General de Protecció Civil va mantenir en fase d'alerta el pla Inuncat per la previsió que ahir a la tarda es poguessin repetir precipitacions intenses arreu del territori, de caràcter irregular i de curta durada. I va demanar a la ciutadania tenir precaució a prop de platges, esculleres i espigons.

LA XIFRA

76
litres
per m2 van caure a la població altempordanesa d'Espolla. Va ser el municipi amb un registre més alt.
36
avisos
dels 57 que van rebre els Bombers de la Generalitat van ser des de les comarques gironines.

Cau un tros de mur al Barri Vell

La intensitat de les precipitacions van fer caure un tros de mur de la façana d'un habitatge situat a la pujada de Sant Martí, al Barri Vell de Girona, segons van informar ahir els Bombers i la Policia Municipal. El despreniment no va causar cap dany personal. Si bé inicialment es va precintar l'accés a l'habitatge, la visita d'un tècnic municipal va fer aixecar aquesta mesura. D'altra banda, la pluja va obligar a suspendre dues fires previstes per ahir a Figueres. Es tracta de la de la carbassa, que ha estat ajornada, i la d'intercanvi de joguines velles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.