Societat

Protesta contra la cessió dels antics jutjats d'Elx al CEU

Els socialistes van aprovar la cessió de l'edifici a la universitat catòlica i ara el PP ha executat la decisió

Una assemblea popular a les portes dels antics jutjats va exigir dilluns l´ús públic de les instal·lacions

L'associació Joves d'Elx per la Llengua ha iniciat un moviment social per a denunciar la cessió de l'edifici dels antics jutjats d'Elx a la universitat CEU San Pablo de forma gratuïta, durant vint-i-cinc anys i amb una prorroga de vint anys més si s'escau.

La mobilització, que dilluns va prendre forma en manera de concentració - assemblea a les portes dels antics jutjats reivindicà que les instal·lacions es dediquen a ús social, a través d'un centre social o l'ampliació de la biblioteca, que es troba al costat i no dona l'abast.

La iniciativa ha trobat ràpidament el suport de partits polítics com Compromís o Esquerra Unida i també de l'associació de veïns del barri del Pla de Sant Josep, que fa anys que reivindica la construcció d'un centre social.

Els responsables de la protesta denuncien que no s'ha donat la informació completa de com s'ha fet aquesta cessió “ni tampoc han explicat les possibles alternatives a la cessió que han fet al CEU”, explica Marian Campello de Joves d'Elx per la Llengua, que assegura que “la intenció és fer visible aquesta situació per a que la gent conega tots els detalls i també puguen posar sobre la taula altres possibilitats, com seria fer un centre social, molt necessari al barri o l'ampliació de la biblioteca que s'ha quedat petita”.

Aquesta mobilització, que demana un ús social de les instal·lacions que la conselleria de justícia va cedir a l'Ajuntament quan va traslladar els jutjats, té el seu propi hashtag a Twitter #elxnoesprivatitza.

Els iniciadors de la protesta tenen la intenció de convocar concentracions - assemblees de forma periòdica per tal de mantenir la tensió sobre questa reivindicació, així, el proper dilluns es tornaran a concentrar a les 19.30 hores a les portes dels antics jutjats i també pensen iniciar una campanya de recollida de signatures.

En castellà

La concentració feta dilluns i autoritzada per les autoritats va comptar amb una nombrosa presència policial, fins a vuit furgonetes de la policia espanyola a més de la policia local. Quan alguns dels organitzadors van anar a dialogar amb la policia sobre la ubicació de la concentració aquests els van etzibar un “si quieren ustedes comunicación tendrá que ser en español. Imaginen si los policías tenemos que aprender catalan, gallego o vasco...”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Identifiquen tres joves que van trencar un vidre d’una escola i van ferir un alumne

girona

El Govern vol posar en marxa l’Agència de la Natura abans de l’estiu vinent

CASTELLÓ D’EMPÚRIES

Fi de les restriccions amb el minitransvasament de l’Ebre

L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ
infraestructures

Adif dona per resolta l’incident que ha provocat retards en l’alta velocitat a Sants

Barcelona

CCOO i Alferro convoquen quatre dies de vaga als FGC coincidint amb la Mercè

BARCELONA

Es desencalla la construcció del nou centre de residus a Campdorà

GIRONA
SOCIETAT

Convoquen una concentració contra la zona verda d’El Masnou

El Masnou
societat

Un documental sobre la protesta de la SAFA, tret de sortida del Blanes Talen Fest

blanes

Denuncien una agència de viatges per una presumpta estafa en la venda de bitllets d’avió

MOLLET DEL VALLÈS