Societat

Meteorologia

El vent assota el litoral i fa caure la temperatura

A Tortosa el mal temps malmet 75 arbres

El 112 rep més de 500 alertes

El fort vent de component nord que va bufar ahir a bona part del país va deixar una petja especialment visible a diversos punts del litoral. A Portbou es van registrar ràfegues de fins a 160 km/h, mentre que a l'Alt i el Baix Empordà l'onatge va arribar fins als cinc metres d'alçada. A la costa del Maresme, la tempesta també es va deixar sentir amb força. Quant a incidències més destacades, es van haver de rescatar els dos tripulants d'una embarcació que havia quedat a la deriva a Deltebre i una dona que va quedar atrapada al seu cotxe ala riera d'Arenys de Munt.

El telèfon d'emergències 112 va arribar a acumular més de 500 trucades per alertes o episodis relacionats amb el mal temps, molts dels quals per caiguda d'arbres a la via pública. El cas més extrem va ser el de Tortosa, on la violència del vent va arrencar de soca-rel fins a 75 arbres.

La baixada severa de les temperatures ha estat una de les altres conseqüències més palpables del canvi de temps. La mitjana de caiguda dels termòmetres ha estat d'entre 8 i 11 graus, i al Pirineu ja s'han acumulat gruixos de 20 centímetres de neu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.