Societat

Els Bombers realitzen 181 sortides pel temporal

La majoria de trucades i avisos relacionades amb les ventades han estat per arbres i altres objectes caiguts a la via pública

Els cops de vent poden arribar als 125 km/h i les onades poden superar els 4 metres

Els Bombers de la Generalitat han dut a terme aquest diumenge 181 actuacions relacionades amb l'episodi de forts ventades a Catalunya. El telefon d'emergències 112 ha atès 700 trucades per urgències derivades del temporal. Protecció Civil ha alertat en un comunicat que es poden produir ratxes de vent de 125 km/h, sobretot al Pirineu i Prepirineu. En alguns punts de la costa les onades poden superar els 4 metres.

La majoria de les actuacions dels Bombers entre les 10h i les 19h d'aquest diumenge ha consistit en retirar arbres i d'altres objectes que han caigut a la via a causa de les ventades. Pel mateix motiu, han hagut de sanejar algunes façanes i retirar mobiliari urbà malmès. Les comarques gironines han estat les més afectades, principalment el Ripollès i el Baix Empordà.

El telèfon d'emergències 112 ha atès 700 trucades durant el dia també en relació al temporal. La meitat ha estat per la caiguda d'arbres o branques o pel risc que cedissin. També ha rebut avisos per obstacles a carrers i carreteres. Les comarques que han generat més trucades són l'Alt Empordà i el Baix Camp, amb un centenar cadascuna.

A Tortosa, el temporal ha afectat uns 300 arbres alguns dels quals han estat arrencats de soca-rel pel vent. Altres arbres no han arribat a tombar, però hauran de ser tallats durant els propers dies. L'Ajuntament calcula que un total de 75 arbres del nucli urbà han resultat malmesos del tot.

A hores d'ara no hi ha afectacions viàries pel vent, un cop s'ha reobert la carretera Gi-405 a Campdevànol, que havia estat tallada en ambdós sentits. També s'ha interromput durant algunes hores aquesta tarda la circulació de trens entre Ripoll i Ribes de Freser per un arbre caigut pel fort vent i s'ha habilitat un transport alternatiu per carretera. El servei s'ha restablert cap a les sis de la tarda, tot i que alguns trens circulen amb retard.

D'acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté les alertes del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per fortes ventades, i del Pla d'Emergències per inundacions INUNCAT pel mal estat de la mar, sobretot a les comarques de l'Alt Empordà, Baix Empordà, Selva i Maresme. Les onades poden superar els 4 metres i arribar a valors màxims de 5 metres.

Les previsions també indiquen que es poden produir cops de vent de més de 125 km/h. El vent bufa de component nord i és especialment fort a les cotes altes, sobretot del Pirineu i del Prepirineu. També afecta zones del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Les comarques gironines, protagonistes d’una Fira de Calella que allarga l’horari

Calella
Girona

La protesta veïnal pel parc Vilamitjana arriba fins a les portes de l’ajuntament

Girona
societat

El 40% dels pisos de Barcelona anunciats a portals immobiliaris són per a lloguer de temporada, segons l’OHB

Barcelona
Societat

Territori construirà una cinquantena de pisos de lloguer assequible a Tàrrega

Barcelona
Societat

Mor Enric Torres Camprubí, setanta-cinc anys d’emprenedoria

Renfe establirà 600 trajectes de bus al dia entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders com a transport alternatiu al tren

Barcelona
Societat

Creix la preocupació per l’accés a l’habitatge i la massificació turística a Barcelona

Barcelona
societat

Sindicats de Mossos reclamen l’ampliació “urgent” de la comissaria de les Borges Blanques

Barcelona
societat

Badalona Acull lliura més de 2.000 firmes a l’Ajuntament per exigir un alberg després del tancament de Can Bofí Vell

Barcelona