Societat

La Fira de Tots Sants de Cocentaina declarada d'interés turístic nacional

Enguany ha estat inaugurada per la consellera d'Agricultura, Peca i Alimentació i roman oberta fins al 4 de novembre

La Fira de Tots Sants de Cocentaina, que cada any aconsegueix reunir al poble més de mig milió de visitants, ha aconseguit finalment (i abans del que s'esperava) la Declaració d'Interés Turístic Nacional que atorga el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme de l'Estat espanyol.

Ara fa uns mesos, concretament el passat abril de 2012, transcendia la notícia sobre el vist-i-plau que la Conselleria de Turisme feia d'aquesta sol·licitud del poble contestà per obtenir aquest reconeixement de la Fira. Però ara ha estat en última instància el Govern espanyol qui ha dictaminat concedir a la Fira de Tots Sants la denominació d'Interés Turístic Nacional.

Aquest procés es va iniciar en abril del passat 2007, quan la Generalitat Valenciana va nomenar la Fira de Tots Sants com d'Interés Turístic Autonòmic. A partir d'aquell moment, es van engegar tots els mecanismes necessaris per a aconseguir, en un termini de cinc anys, una declaració superior.

Després de superar tots els tràmits i de complir els requeriments, ja es pot confirmar que la 666a edició de la Fira de Tots Sants serà d'Interés Turístic Nacional. Una edició que ha estat oficialment inaugurada per la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació i que romandrà activa fins diumenge 4 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.