Societat

Convoquen una consulta ciutadana a Elx sobre la privatització d'espais públics

La Plataforma Elx No Es Privatitza instal·larà urnes en diferents punts de la ciutat entre el 17 i el 25 de novembre

Preguntaran als ciutadans si estan d'acord amb la cessió gratuïta dels antics jutjats de la ciutat a la universitat privada CEU-San Pablo

La decisió de l'Ajuntament d'Elx de cedir a la universitat privada CEU-San Pablo l'edifici dels antics jutjats ha trobat una forta contestació entre la societat civil il·licitana, que ja ha organitzat diferents actes de protesta. Ara és la plataforma Elx No Es Privatitza la que ha fet un pas més en la seua oposició a aquesta decisió amb la convocatòria d'una consulta ciutadana.

La iniciativa vol preguntar als ciutadans la seua opinió sobre la cessió d'espais públics a entitats privades, com el cas dels antics jutjats o també la cessió de sòl públic a la Federació de Golf de la Comunitat Valenciana, però en la consulta també es demanarà quines alternatives d'ús públic proposen.

Iniciativa dels joves

La portaveu de la plataforma, Marian Campello, ha criticat l'actitud municipal que ha pres aquesta decisió “sense consultar la voluntat dels veïns i veïnes d'Elx”. “Aquesta iniciativa és una decisió que s'ha llançat des de Joves d'Elx per la Llengua, després de constatar el rebuig ciutadà a la decisió de l'Ajuntament i la Generalitat de cedir de manera gratuïta els antics jutjats d'Elx al CEU-San Pablo i després d'haver organitzat, durant les darreres setmanes, assemblees obertes en què s'han anat decidint les accions de protesta contra la privatització d'aquest espai públic”, explica Campello.

La consulta es farà entre el dissabte 17 de novembre i el dia 25, instal·lant urnes en diferents punts de la ciutat perquè el màxim nombre de persones puguen expressar la seua opinió sobre aquestes mesures que ha pres l'Ajuntament i que, per a la plataforma “empobreixen el patrimoni públic i degraden els serveis públics davant la iniciativa privada i elitista”. Les primeres urnes es col·locaran dissabte a la plaça de Barcelona, plaça de Madrid i al Mercat Central.

A la plataforma Elx No Es Privatitza participen, a més de Joves d'Elx per la Llengua i diferents col·lectius socials i partits polítics com ara Compromís per Elx, Esquerra Unida i Republicans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sanitat

La directora de l’ECDC considera molt baix el risc d’un gran brot de mpox a Europa

barcelona
palau-saverdera

Projecte per posar plaques solars a l’escola

Palau-saverdera
successos

Desmantellen una plantació de 1.369 plantes de marihuana a l’Alt Urgell

Fígols i Alinyà
sanitat

Espanya té una reserva suficient de vacunes per a mpox

barcelona
sanitat

El Pakistan confirma el primer cas de mpox a Àsia i dos sospitosos més

barcelona
infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Barcelona
successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Lleida
societat

Un dron controla les emissions contaminants i abocaments al Port de Barcelona

Barcelona

El Mercat d’Olot acull més de 20 tallers per a infants i joves

olot