Societat

administracions

L'Ajuntament de Vilafant no cobrarà plusvàlua a les famílies desnonades

El ple de l'Ajuntament aprovarà demà una moció per reclamar a l'Estat un canvi de normativa

El consistori vol que sigui el banc qui pagui l'impost

L'Ajuntament de Vilafant no cobrarà plusvàlua a les famílies desnonades pels bancs. El PSC, que governa al municipi amb majoria, presentarà una moció per suspendre cautelarment la liquidació de les plusvàlues per als afectats per processos de desnonament d'habitatges de primera residència. L'alcaldessa, Consol Cantenys, confia que rebrà un suport majoritari del consistori. El que es fa, doncs, és deixar en suspens el cobrament d'aquest impost d'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana. L'alcaldessa del municipi empordanès considera que és “escandalós” que es cobri l'impost que es paga en cas de venda d'una propietat a les famílies que “ja ho passen prou malament”.

La moció també reclama al govern de l'Estat que modifiqui la llei per permetre que siguin les entitats bancàries les que hagin de pagar la plusvàlua i no pas les famílies. Mentrestant, el consistori aturarà aquests cobraments.

Consol Cantenys ha explicat que al municipi de Vilafant hi ha diversos casos de persones afectades per l'execució hipotecària que apliquen els bancs, malgrat que no va concretar-ne el nombre. Hi va afegir que en aquests casos puntuals el govern municipal estudia la situació familiar per veure si el consistori hi pot ajudar, segon va dir. L'Ajuntament, però, no es planteja fer un llistat de pisos buits ni negociar amb els bancs perquè a Vilafant no hi ha gaires pisos buits.

Ens sembla escandalós cobrar la plusvàlua a persones que ho estan passant molt malament
Consol Cantenys
alcaldessa de vilafant (PSC)
A Vilafant hi ha diversos casos i a l'Ajuntament els estudiem cas per cas per ajudar les famílies

Xavier Garcia entra com a nou regidor

En el ple de demà, d'altra banda, està previst que prengui possessió com a nou regidor del govern del PSC Xavier Garcia Rodríguez, en substitució d'Antoni Cobos, que va deixar el càrrec per motius d'incompatibilitat laboral. També prendrà possessió el secretari municipal que fa mesos que hi treballa amb un contracte de serveis. L'anterior es va jubilar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.