Societat

Emotiu minut de silenci a Girona en homenatge a Jordi Comas

L'empresariat gironí reclama endurir les penes als delinqüents arran de la mort del president de la FOEG en l'assalt a casa seva

El funeral se celebrarà aquest dimecres a la tarda al pavelló municipal de Platja d'Aro

La societat gironina ha homenatjat aquest dimarts el president de la Foeg, Jordi Comas, en un emotiu minut de silenci davant de la seu de la patronal a Girona després que aquest morís diumenge a la nit després d'un assalt violent en el seu domicili de Castell i Platja d'Aro.

A l'acte, convocat al migdia, s'han concentrat més de 200 persones, entre les quals destaquen representants de diferents institucions com l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el president de la Diputació, Jaume Torramadé; regidors del consistori gironí, la rectora de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé; el president del Girona FC, Joaquim Boadas; diputats, forces de seguretat, periodistes i companys de Comas.

El secretari general de la FOEG, David Hugas, ha condemnat enèrgicament la pèrdua del president de la patronal que els ha “deixat sense estimar-lo” i ha mostrat, per aquesta raó, la seva indignació per uns fets que l'han portat a una mort prematura.

“El diàleg, el consens, la unitat i la lleialtat han estat valors constants en la seva vida, els va aprendre dels pares i els va conservar i va aplicar en les seves múltiples activitats; amb la seva mort, ens ha deixat el millor relacions públiques al servei de Girona, de la seva estimada Costa Brava i de Catalunya”, ha afegit en un parlament.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, ha assegurat que la pèrdua de Comas és “irreparable” i ha recordat que tot i els moments difícils que s'estan vivint, els empresaris estan a favor d'ajudar la societat civil per sortir de la crisi econòmica.

“El que volem és que aquests actes de violència no es tornin a repetir i prediquem perquè es canviï una legislació, la penal, i com a mínim es castigui els culpables sempre que es demostri, ja que moltes vegades la llei fa que això no sigui així”, ha afegit Espadalé en una atenció als mitjans.

Prioritat número u


A l'acte també ha assistit el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea de Girona, Joaquim Belenguer, qui ha assegurat que s'està treballant molt i que el cas “és la prioritat número u” ara mateix.

“Treballem la investigació amb tota intensitat i hem reforçat la seguretat a la zona per donar tranquil·litat a la població”, ha recordat a preguntes dels periodistes.

El funeral


Finalment, el vicepresident primer de la Foeg, Ernest Plana, ha comentat que no hi ha novetats en el cas i que el funeral es farà aquest dimecres a les 16 hores al pavelló municipal de Castell i Platja d'Aro, ja que esperen l'assistència de, com a mínim, 2.000 persones, i a l'església no haurien

Plana ha recordat la figura de Comas: “Ha marcat una fita, una trajectòria que hem de mirar de seguir, és una persona insubstituïble”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.