Societat

El centenari del PSOE de Banyeres troba una còpia de les ambaixades de 1904

El document és un manuscrit del mestre Victoriano Martínez i desvetlla que l'autor és el poeta de Beneixama Pastor Aicart

Amb motiu del seu centenari, l'Agrupació local del PSOE de Banyeres de Mariola celebrarà aquest proper divendres 23 de novembre un acte a la Casa de Cultura a partir de les 20.30 hores, en el qual donarà a conèixer el logotip de l'efemèride, obra del pintor Manolo Granado i en el mateix, estan previstes les intervencions d'Antonio Torres, síndic socialista en Les Corts Valencianes, qui dissertarà sobre l'estat actual de la Generalitat, així com la d'Antonio Miguel Martínez , secretari general local, qui realitzarà un repàs als 100 anys del socialisme a Banyeres i donarà a conèixer la programació d'actes amb motiu d'aquesta efemèride.

Com anècdota destacada, la recopilació de documentació a la seu del PSOE per als preparatius de la celebració del centenari, ha possibilitat la troballa d'una còpia manuscrita del mestre Victoriano Martínez, datada en 1904, de les ambaixades de Moros i Cristians que se celebren en aquesta localitat i l'autor de les quals és el poeta Pastor Aicart, natural de la veïna localitat de Beneixama.

La donació protocol·lària del document a la Comissió de Festes de St. Jordi, s'ha realitzat en el transcurs de la celebració d'una Junta ordinària, moment en què Fernando Sempere, secretari d'organització i portaveu municipal socialista, expressava que «la donació és convenient perquè pensem que és el lloc on ha d'estar i és el millor lloc per a la seua conservació ja que la Comissió de Festes és l'organitzadora dels actes de festes i , per tant, també ha de ser la propietària dels documents que fan possible els actes de les nostres festes».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.