Societat

La consultada ciutadana d'Elx rebutja la privatització d'espais públics

La plataforma #ElxNoEsPrivatitza ha demanat reunir-se amb l'alcaldessa per a traslladar-li els resultats i demanar que se'n faça una de vinculant

Hi han participat en total 1.622 persones, de les que el 95 per cent ha rebutjat la cessió gratuïta dels antics jutjats a la universitat privada CEU San Pablo

Els promotors de la consulta, que s'ha dut a terme entre el 17 i el 25 de novembre en diferents punts d'Elx consideren que els veïns de la ciutat han estat molt clars a l'hora de manifestar la seu opinió sobre la privatització d'espais públics i que, per tant, entenen que tant l'Ajuntament com la Generalitat haurien de fer marxa arrere en la seua intenció de cedir espais públics a entitats privades.

Segons el resultat de l'enquesta realitzada per la plataforma, el 95 per cent de les 1.622 persones que hi han participat s'han mostrat contràries a la cessió dels antics jutjats a la universitat privada CEU San Pablo i d'igual manera que s'han oposat que l'Ajuntament cedisca 53.000 metres quadrats de sòl públic, també de manera gratuïta, a la Federació Valenciana de Golf.

A més, a la consulta, els ciutadans han tingut l'oportunitat de proposar usos per a l'espai dels antics jutjats, oficina per a la protectora d'animals, conservatori de dansa o aprofitar-los per a ampliar la biblioteca són algunes de les opcions plantejades.

La portaveu de la plataforma #ElxNoEsPrivatitza, Marian Campello, ha explicat que ja han demanat una entrevista amb l'alcaldessa, la popular Mercedes Alonso, per a traslladar-li els resultats. Segons Campello, “voldríem que l'Ajuntament fera una consulta de caràcter vinculant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.