Societat

infraestructures

Hospitals i estacions d'esquí estan senyalitzats deficientment al Pirineu

Una auditoria del RACC recomana fer-ho amb més antelació i de manera continuada també als parcs naturals

Les capitals i Andorra, ben indicades

Les destinacions habituals del Pirineu on és més probable que els conductors es perdin són els hospitals de Puigcerdà i Campdevànol, i les estacions d'esquí de Boí-Taüll i Vall de Núria. Primer, perquè no se senyalitzen successivament en cruïlles o trams viaris llargs. Després, perquè els senyals són de difícil comprensió. En el cas de l'hospital de Puigcerdà, s'hi afegeix un problema de falta de visibilitat. A més, el manteniment que se'n fa és deficitari. Així ho indica l'auditoria que ha fet el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) a 23 destinacions pirinenques a què s'ha accedit des de 81 itineraris diferents. En general, la senyalització a les carreteres pirinenques aprova en visibilitat i comprensió, però suspèn en continuïtat i manteniment. De fet, la falta d'antelació en la indicació d'hospitals i estacions d'esquí és una deficiència que va més enllà dels quatre casos esmentats. L'estudi troba a faltar senyals a mig camí entre l'origen i la destinació d'itineraris habituals, per exemple, cap als hospitals més propers, a l'hivern per als practicants d'esquí, i a l'estiu per als aficionats als esports d'aventura que han tingut alguna lesió.

L'informe critica la falta d'uniformitat de la senyalització, tenint en compte que hi ha senyals del Ministeri de Foment –els que estan en més mal estat–, la Generalitat, les diputacions i els ajuntaments. Els senyals que dirigeixen cap a les capitals de comarca i Andorra són els més ben puntuats.

LA XIFRA

42
punts de 100
obté la senyalització que porta als hospitals de Puigcerdà, Vielha, Campdevànol i la Seu. Suspèn.

LA FRASE

És l'auditoria que pitjors resultats ha obtingut. [Abans n'ha fet a la Costa Daurada i Barcelona]
Lluís Puerto
responsable tècnic de la fundació racc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.