Societat

Jornada de protesta avui en contra la reforma educativa de Wert

La reforma del ministre d'Educació, relega el català a quarta llengua en passar a ser considerada una llengua d'especialitat, en comptes d'una llengua troncal

El titular d'educació compareixerà al Congrés dels Diputats el dimecres per explicar l'avantprojecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa i respondre les preguntes dels diferents grups parlamentaris

La plataforma Somescola ha convocat aquest dilluns al vespre una concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per mostrar el seu rebuig a la reforma educativa de Wert i en defensa del model d'immersió lingüística. La reforma del ministre d'Educació, relega el català a quarta llengua en passar a ser considerada una llengua d'especialitat, en comptes d'una llengua troncal.

La protesta també s'ha fet extensiva a altres poblacions catalanes com Terrassa o Tarragona, i Som Escola ha fet una crida als centres escolars perquè es pengin les pancartes i cartells amb el lema 'Per un país de tots, l'escola en català'. Amb aquesta jornada de protesta, comença una setmana en què els partits catalans i el consell escolar estan convocats pel Govern a una cimera per defensar la LEC, i el MUCE se suma a la jornada reivindicativa de dijous en defensa de l'educació pública.

La mobilització d'aquest dilluns és la primera d'aquesta setmana que també comptarà amb una manifestació, dijous, del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que se suma a la jornada reivindicativa en defensa de l'educació pública i contra la LOMCE i les retallades. El MUCE convoca el professorat i tota la comunitat educativa en una manifestació que sortirà a les sis de la tarda de la plaça Universitat i anirà fins a la plaça Sant Jaume reividincar el lema, 'Per la cohesió social: Ni LOMCE, ni retallades. En defensa de l'educació pública i la llengua catalana'.

La nova llei d'educació però, encara tindrà més protagonisme aquesta setmana. Dimecres, els partits polítics que van donar suport a la LEC i el Consell Escolar estan convocats a una reunió amb el Govern de la Generalitat per donar suport a aquest text i mostrar un rebuig unitari a la reforma de Wert. L'objectiu de la reunió és donar resposta a ''l'amenaça'' que suposa per a l'escola en català, l'esborrany de la reforma de la llei d'educació espanyola. Serà una trobada inèdita amb Navarro, Junqueras, Herrera i Mas i el Consell Escolar.

El mateix dimecres, el ministre José Ignacio Wert compareixerà al Congrés dels Diputats per explicar l'avantprojecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa i respondre les preguntes dels diferents grups parlamentaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.