Societat

Ibi inicia les seues Festes d'Hivern amb santa Llúcia

Per primer any, la festivitat de Reis Mags s'inclou al programa de les Festes d'Hivern

El Pregó que hui es llegirà al balcó de l'Arxiu Municipal (antic Ajuntament) serà el punt de partida de les Festes d'Hivern d'Ibi. Unes festes viscudes amb el toc més folklòric de la localitat.

Enguany, les Festes d'Hivern finalitzaran el 6 de gener, ja que la festivitat dels Ries Mags s'ha sumat per primer any a la Taula d'Hivern, acordant una programació única que fa que estes festes siguen les més completes de quantes fins ara s'han fet.

Per començar, aquest cap de setmana la localitat ha viscut la festivitat de Santa Llúcia que va tindre amb el Pregó el seu primer acte.

El dissabte 15, ha començat l'acte infantil del Bateig de Santa Llúcia, amb una concentració a la Plaça de la Palla de tots els xiquets i xiquetes que realitzaran una cercavila amb el Taller de Música Castell Vermell fins l'ermita de Santa Llúcia, on es farà el tradicional bateig amb fruits secs i llepolies.

A més, a les 19 hores, les Corals d'Ibi, Castalla i Onil realitzaran un Concert de Nadal i Reis, a la Parròquia de la Transfiguració.

El diumenge 16, a les 11 del matí, tindrà lloc el ja tradicional Cross escolar, i passades les 12.30 la Baixada per l'Avinguda Joaquín Vilanova de les parelles que enguany prendran el compromís de fer Danses.

Aquest acte comporta altres com: la Pesadeta del torró, les carreres i el sorteig i proclamació dels reis de les danses. Des del balcó de l'Ajuntament, els Reis de Casats i Fadrins convidaran a tot el poble amb el conegut “El Rei fa Festa”.

A part de la inclusió de l'Associació Reis Mags a les Festes d'Hivern, a aquestes festes hi ha més novetats com, per exemple, la recuperació de la Justícia Nova el dia dels Enfarinats o la participació del Grup de Danses d'Ibi, substituint l'espai que deixa el no comptar enguany amb la participació d'un grup de fadrins. A més, el Grup de Danses anirà en representació dels fadrins a quasi tots el actes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona incrementa un 42% l’import de la subvenció per al transport adaptat aquest 2024

GIRONA
societat

Catalunya registra 73 morts al juliol atribuïbles a la calor

barcelona
Medi Ambient

Obliguen a empreses de Tarragona a aplicar mesures per evitar la contaminació amb pèl·lets

Tarragona
Infraestructures

Nou retard a l’L9, catorze mesos per canviar la roda de tall de la tuneladora

Barcelona
societat

Els embassaments de les conques internes tornen a baixar després d’un juliol sec

barcelona

Combinen aprenentatge i joc per actualitzar els coneixements sobre l’ús dels medicaments

GIRONA
Societat

Badalona promociona la restauració i el patrimoni romà

Badalona
turisme

282 milions dels Next Generation van ser per impulsar la transformació digital del turisme

Barcelona

Un bus llançadora gratuït uneix el nucli de Calonge, Poble de Llibres, amb el de Sant Antoni a l’agost

GIRONA