Festes populars i fires

Tarragona. (Tarragonès)

Una sortida de nassos

L'entranyable personatge es passejarà un any més per la ciutat llançant caramels a tothom

Com és tradició, el dilluns 31 de desembre farà la seva aparició l'Home dels Nassos a la ciutat, amb tants nassos com dies queden a l'any, tot saludant els infants i presents. Després recorrerà alguns carrers de la part alta fins a l'ajuntament, on pujarà al balcó principal per, després, continuar el seu itinerari fins al Recinte Firal, on hi ha el Parc Infantil de Nadal. Aquest personatge es va crear l'any 1968 i es va convertir en el primer del seu gènere que adoptava la morfologia de capgròs, que després es va popularitzar en altres indrets de Catalunya. Com que el dia 31 de desembre només queda un dia a l'any, l'home dels nassos realment pot ser qualsevol persona, però els infants s'imaginaven i s'imaginen que en té molts. En la majoria de localitats, com ara a Tarragona mateix, el fet d'anar a buscar l'Home dels Nassos no passava de ser una juguesca. Va ser Joan Virgili Basora la persona que va tenir la idea de convertir aquesta juguesca en el nano que actualment coneixen els tarragonins.

Barcelona (Barcelonès). Cercavila de la Casa dels Entremesos a la plaça Sant Jaume. Actes de les 10.00 h a 16.00 h. www.bcn.cat/nadal Calella (Maresme). A partir de les 18.00 h, cercavila amb carrossa de l'Home dels Nassos al carrer de l'Església. www.calella.cat Camprodon (Ripollès). A partir de les 12.00 h, cercavila de l'Home dels Nassos pels carrers de la vila repartint nassos i caramels. Flix (Ribera d'Ebre). A la Pista de La Unió Social, d'11.00 h a 13.00 h, Festival Infantil de Cap d'Any: Home dels Nassos, manualitats i músics de discjòqueis del poble. www.flix.cat Torroella de Montgrí (Baix Empordà). A les 18.00 h, II Cursa dels Nassos. Sortida de la Pl. Quintana i Combis. www.catorroella.cat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.