Societat

Un estudi de l'Hospital San Joan d'Alacant relaciona els problemes de fertilitat amb l'actual crisi

El nombre d'inseminacions artificials ha augmentat en un 256% en els últims cinc anys

Els especialistes en esterilitat i reproducció de l'Hospital Universitari Sant Joan d'Alacant atribueixen a l'estrés laboral o les preocupacions per l'actual situació econòmica l'augment de les consultes en la seua unitat. Segons que informa la Conselleria de Sanitat, durant els darrers cinc anys s'ha passat de 26 parelles que van anar a aquesta consulta en 2007, a les109 que ho han fet durant aquest darrer 2012. La xifra ha suposat un increment del 256% de las inseminacions artificials, ja que s'hi han dut a terme un total de 171 el darrer any enfront de les 48 de 2007. L'increment també es pot atribuir a l'endarreriment en l'edat de maternitat o el canvi en l'actitud davant els problemes de fertilitat.

“La mitjana d'edat de les pacients ateses en l'actualitat supera els 33 anys i l'edat és un factor limitant a l'hora de tindre fills, especialment en la dona, ja que la qualitat dels ovòcits disminueix. En canvi, l'edat fèrtil de l'home es manté durant un poc més de temps”, assenyala la responsable d'aquesta consulta, la doctora Maribel Acién. Així mateix, les preocupacions de la vida quotidiana afecten la capacitat reproductiva, tant en l'home com en la dona. En aquest sentit, la doctora Irene Velasco assenyala que “la qualitat del semen ha disminuït al llarg dels últims anys a escala mundial, sobretot als països desenvolupats”. Velasco afig que és degut principalment al ritme i la qualitat de vida –una mala alimentació i el sedentarisme hi influeixen negativament– o el medi ambient, ja que està demostrat que en zones industrialitzades la qualitat del semen és pitjor.

Al laboratori d'andrologia de Sant Joan es realitzen anàlisis diagnòstics de semen, anomenats seminogrames o espermiogrames, que mesuren paràmetres com la mobilitat, la concentració i la morfologia dels espermatozoides. Durant 2012 s'hi han realitzat més de 170 seminogrames, aproximadament 50 més que en 2011 i 117 més que en 2007. També s'hi porten a cap capacitacions seminals –tècnica de selecció dels espermatozoides de millor qualitat de la mostra– i preparacions seminals per inseminació intrauterina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern diu que tindrà el certificat de ciberseguretat el 2025 i lamenta l’informe de la Sindicatura

MATARÓ
religió

“En 1.000 anys es cometen errors, però tot ajuda a créixer si es reconeix”

barcelona
Palamós

Prohibeixen el bany a la platja Gran per la presència d’un peix agulla imperial

Palamós

Manlleu canvia la caserna de la Guàrdia Civil per habitatge públic

MANLLEU
espai

La missió Polaris s’enlaira per aconseguir la primera caminada espacial privada

barcelona

S’endarrereixen les sancions per no dur l’etiqueta ambiental a la ZBE

Viladecans

Nova condemna per al llibreter neonazi Pedro Varela

BARCELONA
salut

Els oncòlegs es queixen de desgast professional abans del congrés

Barcelona

La piscina municipal redueix els incidents a l’estiu gràcies a l’increment de vigilància

figueres